Hos Simpson Strong-Tie er de eksperter i befæstigelsesløsninger til bærende trækonstruktioner. Derfor har de udviklet både konstruktionsskruer og dokumentationsprogrammer til bærende trækonstruktioner, der skal gøre arbejdet nemmere og mere effektivt for ingeniører og montører.
Et eksempel er deres konstruktionsskruer Solid-Drive™, som er designet til at yde optimalt. Det øger ikke bare præstationen, men også fremskynder installationen – og bidrager således til at optimere byggeprocessen.
– Hos Simpson Strong-Tie har vi speciale indenfor bærende trækonstruktioner, og disse specifikke typer skruer og beslag har allerede gjort deres arbejde på flere markeder. Så vi er mere end klar til, at træbyggerierne kommer til Danmark, fortæller nordisk teknisk chef, Jacob Hansen.
Fra kompleks til enkel: Beregningsværktøjet Solid Wood hjælper med dokumentationen
Simpson Strong-Tie har også fokus på at lette arbejdet for de rådgivende ingeniører i forhold til at forberede processer og dokumentation. Derfor har de udviklet beregningsprogrammet Solid Wood, der mindsker tidsforbruget til beregninger og dokumentation.
– Beregning og dokumentation er tit komplekse og tidskrævende processer, der desværre alt for ofte bliver en byrde på grund af deres besværlighed. Denne praksis er potentielt farlig og økonomisk uholdbar på lang sigt, da det ekstra ressourceforbrug på at rette fejl medfører forsinkelser i byggeriet, påpeger Jacob Hansen.
Indtil nu har beregningerne ofte krævet, at rådgiverne skal arbejde sig igennem flere komplekse formler. Men med det nye program Solid Wood er processen blevet digitaliseret og forenklet.
– I Solid Wood skal man blot indtaste samlingens geometri, hvorefter den vil generere et forslag til de mest hensigtsmæssige skruer ud af vores Solid-Drive™-sortiment. Desuden udarbejder programmet en detaljeret rapport, der forsyner rådgiverne med de nødvendige data samt forenkler processen med at kommunikere informationen til myndighederne, forklarer Jacob Hansen.
Håber på at reducere fejlene
Alene i 2023 nåede byggeriet i Danmark en imponerende værdi på 300 milliarder kroner, hvoraf omkring 10 % ifølge BYG-ERFA er brugt på at udbedre fejl. De dækker over håndværkerfejl og rådgivningsfejl – og her peger eksperter på digitalisering som ét af de tiltag, der kan mindske fejlene fremover.
– Det er vores mål at kunne bidrage til en øget digitalisering af byggeriet. Vi mener, at en simplificering af processer samt lettere tilgængelighed af data vil medføre en reduktion af fejl i byggeriet, udtaler Jacob Hansen.