Moccamaster
- – Den første Moccamaster bliver produceret i en garage i Holland, hvor industridesigner Gerard C. Smit beslutter sig for at designe en maskine, der kan lave verdens bedste kaffe.
- – Den første kaffemaskine bliver lanceret i 1969. Den får navnet Moccamaster.
- – Alle maskiner bliver fortsat håndlavet og individuelt testet på fabrikken i Holland.
- – Moccamasters maskiner bliver benyttet af tre millioner brugere – hver dag.
- – Alle maskiner er godkendt af European Coffee Brewing Center.
- – Kaffe skal drikkes friskbrygget. Efter ca. 30 minutter begynder kaffen at blive bitter.
- – En nyåbnet pose kaffe skal helst bruges i løbet af 1-2 uger.
- – Rørsukker er bedst som sødemiddel. Den karamelagtige smag fremhæver kaffens aroma.
- Kilde: kaffeinfo.dk
Hvis danskerne kun måtte drikke én kop kaffe om dagen, ville halvdelen vælge at drikke den om morgenen, for duften og smagen af morgenkaffen bidrager til, at dagen kan komme godt i gang.
Men den første kop kaffe på arbejdspladsen eller under et møde er også guld værd, og da hver dansker i gennemsnit drikker fire kopper kaffe om dagen – i alt mere end 20 mio. kopper kaffe dagligt – er der gode muligheder for at servere sig selv eller andre en kop kaffe eller tre i løbet af dagen – til møder, i pausen eller som en lille belønning efter en veludført opgave ud på eftermiddagen.
For kaffe fremmer humøret, energien og hjerneaktiviteten, og de fleste kan sikkert genkalde sig kaffens opkvikkende effekt, da de læste til eksamen til lidt for sent ud på natten, skulle holde sig vågen til Super Bowl eller Oscar-uddelingen eller de gange møder trak ud og koncentrationen dalede drastisk.
I de situationer er det vigtigt at belønne sig selv med en særligt god kop kaffe, lyder det fra Moccamaster, der har produceret kaffemaskiner siden 1969, hvor den hollandske industridesigner Gerard C. Smit besluttede sig for at designe en maskine, der kunne lave verdens bedste kaffe.
Varm kaffe kan fungere som icebreaker
Som i 1969 bliver alle Moccamasters maskiner fortsat produceret med to varmelegemer. Vandet opvarmes til de optimale 92-96 grader, og maskinen er designet, så berøringstiden mellem kaffe og vand er på de optimale fire til seks minutter. Derved bevares kaffens aroma.
– Kaffe er en vigtig del af arbejdslivet, både i det daglige og til møder, hvor der skal tages beslutninger. Opstår der konflikter, kan kaffen faktisk fungere som en icebreaker, fortæller Ole Andersen, der er country manager i Moccamaster i Danmark.
Kaffemaskineproducenten har i dag mange forskellige kaffemaskiner på programmet. Fire er specifikt målrettet erhverv og kan afhængigt af modellen brygge 10, 14 eller 24 kopper velsmagende og tilpas varm kaffe på 6, 8 eller 12 minutter.
Moccamasters kaffemaskiner til erhverv, der er fast inventar i kontorer, skurvogne m.v. verden over, brygger kaffen direkte i en termokande eller i en glaskande og laver altid perfekt kaffe.
Så enkelt brygger du god kaffe:
- Læg et hvidt kaffefilter i holderen, og skyl filteret. Så undgår du papirsmag, der kan give kaffen en bismag.
- Hæld frisk, koldt vand i vandbeholderen. Lad vandet løbe i nogle sekunder først.
- Brug måleske og beregn 6 strøgne 10 grams måleskeer (60 gram) kaffe pr. liter vand.
- Brug filtermalet kaffe – denne formalingsgrad er perfekt tilpasset kaffemaskinen.
- Ryst filterholderen let, så kaffen ligger jævnt fordelt i filteret. Det sikrer, at al kaffen kommer i kontakt med vandet.
- Tænd kaffebryggeren og vent i 6 minutter.
Hvis kaffen skal stå længe, før du drikker den, bør du hælde den over på en termokande. Forvarmer du kanden med gloende varmt vand først, holder kaffen sig varm længere.
– Duften og smagen af kaffe giver en god følelse. Der er jo ingen, der siger nej til en kop kaffe, når først duften af kaffe breder sig i rummet, siger Ole Andersen.
Kaffens gode smag
Har du selv smagt forskellige typer af kaffe, ved du sikkert også, at kaffe kan smage meget forskelligt. Her spiller både sort, ristning, kvalitet og brygning ind på smagen.
– Kaffe har lige så mange smagsnuancer som rødvin, hvis man smager efter, fortæller Ole Andersen.
Bliver kaffen ristet meget, får den en stærkere og mere bitter smag. Efter ristning og pakning skal bønnerne males – og her har formalingsgraden også betydning for smagen og brygningen.
– Det mest optimale er at male de hele bønner selv, så man får de friskeste og lækreste bønner. Men som med alt andet, så er det også smag og behag at drikke kaffe, for vi kan lide noget forskelligt, fortæller Ole Andersen og slutter:
– Men fælles for alle er, at vandet skal have den korrekte temperatur, når det rammer bønnerne. Nede i grumsen skal temperaturen være mellem 92 og 96 grader, og det er en typisk fejl ved mange kaffemaskiner, at vandet bliver for koldt under brygningen. Den færdige kaffe skal være mellem 80 og 82 grader, og kaffen må ikke stige i temperatur, når den er brygget, for så smager den brændt.