TrackMe A/S er en dansk virksomhed med mere end 15 års erfaring med at hjælpe små og store virksomheder og kommuner med at holde styr på bilparken, og TrackMe’s medarbejdere sidder klar ved telefonen til at rådgive.
Systemet bag sporingen og sporingspanelet er udviklet af TrackMe med input fra brugerne, og det giver den enkelte virksomhed mange muligheder for individuel tilpasning.
Med et abonnement hos TrackMe har virksomheden overblik over sin bilpark med GPS-trackere i bilerne. Virksomheden kan på mobil, tablet eller computer se alle biler i realtid på sin TrackMe-konto i sporingspanelet, og et interaktivt kort viser, hvor bilerne befinder sig.
– Du har mulighed for at tilpasse systemet helt efter virksomhedens eget behov, og du bestemmer selv, hvilke muligheder de forskellige brugere i virksomheden skal have for at trække oplysninger, forklarer Christopher Jess, salgsansvarlig hos TrackMe A/S.
For nogle af brugerne i virksomheden drejer det sig måske udelukkende om at have mulighed for at se, hvor virksomhedens arbejdsbiler befinder sig, så den nærmeste bil kan dirigeres til en hasteopgave.
Flådestyring sparer brændstof
Nogle brugere kan have brug for at trække kørselshistorik for bilerne eller opsætte alarmer i systemet. Virksomheden kan i systemet trække oplysninger om, hvor og hvornår bilerne har kørt, og der kan sættes alarmer op i særlige situationer.
– Du har for eksempel mulighed for at sætte en alarm op, så du får en besked, hvis en bil, bevæger sig uden for et bestemt område, eller kører for hurtigt og overskrider den hastighed, du har angivet.
– Der kan også være alarmer i forhold til, hvornår der er tænding på bilerne. Måske virksomheden gerne vil vide, hvis en bil bliver brugt udenfor arbejdstid, så der ikke er kørsel til afhentning af aftensmad eller andre svinkeærinder, der ikke har noget med virksomheden af gøre, forklarer Christopher Jess.
De fleste virksomheder oplever med flådestyring at spare brændstof, når der kommer opmærksomhed på unødvendig kørsel.
Dokumenterer arbejdstimer
Der er også andre fordele for virksomheden ved at kunne dokumentere bilernes bevægelser.
– Der er for eksempel dokumentation for, hvornår biler ankommer og forlader en byggeplads, så der ikke er tvivl om medarbejderes arbejdstid for eksempel til beregning af overarbejde, siger Christopher Jess.
Bilernes bevægelser kan også være dokumentation for timeforbrug i forhold til fakturering.
– Hvis en kunde ringer til vvs-firmaet med en klage over regningen for udskiftning af et toilet og hævder, at montøren kun var i huset i en halv time, så kan vvs-firmaet nemt med nogle få klik se, hvor længe bilen var på adressen, forklarer den salgsansvarlige hos TrackMe.
Systemet kan også bruges i biler med både privat og erhvervsmæssig kørsel til beregningen af kørselspenge.
Dokumenterer CO2 udledning
TrackMe oplever stigende efterspørgsel fra virksomheder, der skal kunne dokumentere CO2 udledning i forhold til ESG krav. Det er med systemet muligt med få klik at dokumentere bilparkens samlede CO2 udledning eller specifikt dokumentere udledningen på en byggesag eller anden opgave, når virksomhedens kunder efterspørger det.
Virksomheden kan selv montere GPS-trackere
GPS-trackerne får strøm fra bilens eget 12 volts batteri. TrackMe kan hjælpe med monteringen, men de fleste virksomheder vælger selv at montere trackerne i bilerne med hjælp fra TrackMe’ s instruktionsvideoer.
GPS-trackerne kan også monteres i entreprenørmaskiner, motorcykler, både og trailere mm.
Små trackere sporer stjålne biler og maskiner
GPS-trackerne kræver strøm fra bilens batteri for at kunne sende live, og de kan medvirke til at spore stjålne biler. De er dog forholdsvis nemme at finde og slukke, så en egentlig tyverisikring af biler, fejemaskiner, traktorer, plæneklippere eller andre maskiner sker med små trackere med eget batteri, som kan gemmes i køretøjet.
De skjulte batteridrevne trackere sender deres position nogle gange i døgnet, og gør det muligt at finde det forsvundne køretøj i TrackMe’s sporingspanel.
Flådestyring på udlejningsmateriel
Flådestyring bliver i stigende grad også anvendt på maskiner og udlejningsmateriel.
Maskiner indkaldes til service direkte til værkstedet, eller virksomhedens service-team rykker ud til maskiner, som er i brug på en byggeplads i længere tid.
Det er muligt for udlejere eller entreprenører at hente realtime information om maskinens lokation og tændingsstatus. Hvis en udlejer lejer maskiner ud på timebasis, kan timeforbruget på bestemte opgaver eller dage aflæses i TrackMes sporingspanel, så udlejeren kan sende en faktura på forbruget.
Værktøjet kommer tilbage igen
TrackMe er endvidere på vej med en helt ny løsning til at holde styr på, hvor virksomhedens stilladser, stiger, støvsugere, kabeltromler, håndværktøj med mere befinder sig.
Værktøjet oprettes i systemet med sin egen unikke kode, og løsningen registrerer efterfølgende, hvor værktøjet befinder sig, og hvornår det kommer hjem igen.
Registreringen kan ske enten med en slidstærk og vandfast label med en QR-kode på hvert enkelt værktøj, som scannes ved ankomsten til byggepladsen, og igen når værktøjet forlader byggepladsen.
Registreringen kan også foregå med TrackMe Eye Beacon, som er en lille sender-enhed på størrelse med en femmer, der monteres på hvert enkelt værktøj, hvorefter bilernes GPS-tracker registrerer, når værktøjet bliver kørt til og fra byggepladsen.
Virksomheder i byggebranchen bruger mange timer på at lede efter værktøj, der er forsvundet og finde ud af, hvor det befinder sig, og hvem der har haft det sidst. Der er meget tid at spare her
Christopher Jess, salgsansvarlig hos TrackMe A/S.
Du har mulighed for at få systemet gratis på prøve i 30 dage. Kontakt TrackMe på 70 701 710 eller [email protected], eller læs mere her www.trackme.dk.