Medlemmerne af tænketanken
- Bygherreforeningen, Dansk Byggeri, DI Byggematerialer, Håndværksrådet, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Ingeniørforeningen IDA, Bygge- Anlægs- og Trækartellet, TEKNIQ, BVU net, Byggeriets Uddannelser, Nykredit, Landsbyggefonden, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Bygningsstyrelsen, Statens Byggeforskningsinstitut, Københavns Ejendomme, Videncenter for energibesparelser i bygninger, Energistyrelsen, Realdania og Grundejernes Investeringsfond.
Formålet med ‘Tænketank om bygningsrenovering’ var ikke blot at sætte byggeriets mest centrale aktører sammen, men også at tænke videre og få flere og nye partnere til at drøfte, hvordan byggebranchen kan blive bedre til at sikre og videreudvikle vores eksisterende bygninger.
I 2012 udgav tænketanken syv initiativer fra byggebranchen (se initiativerne her), som skulle sætte skub i udviklingen af bygningsrenovering som felt.
De initiativer er nu fulgt til dørs, og parallelt er der i byggebranchen og fra myndighedernes side igangsat en række andre tiltag, som alle har medvirket til at booste den bæredygtige innovation af byggeriet.
Med et afslutningsarrangement i dag 20. januar afrundes tænketanksarbejdet. Men arbejdet med at udvikle renovering er ikke slut. Koordinationsgruppen bag tænketanken har defineret fem områder (teknologi, finansiering, forenkling, kompetencer og politiske mål), som særligt kræver fokus fremadrettet for at videreudvikle bygningsrenovering. Og inden for hvert område sendes stafetter videre til en række centrale aktører, som opfordres til at gøre en indsats for at forbedre bygningsrenovering.