Stor ombygning af beboerhus i Ishøj

Ishøj Kommune og Casa går i gang med at ombygge Brohuset for at skabe nye faciliteter til flere af kommunens foreninger og frivillige netværk
John Strands Petersson fra Casa (gul hjelm) fremlægger byggeplanerne for borgmester Ole Bjørstorp (orange hjelm), teknik- og miljødirektør Marie Louise Madsen (tv) og Inge Sørensen (th), der er chef for Center for Ejendomme i Ishøj Kommune. Pressefoto.
John Strands Petersson fra Casa (gul hjelm) fremlægger byggeplanerne for borgmester Ole Bjørstorp (orange hjelm), teknik- og miljødirektør Marie Louise Madsen (tv) og Inge Sørensen (th), der er chef for Center for Ejendomme i Ishøj Kommune. Pressefoto.

En storstilet ombygning af Ishøjs nye medborger- og sundhedshus, Brohuset, som blev skudt i gang forleden. Her tog Ishøj-borgmester Ole Bjørstorp og projektchef John Strands Petersson fra entreprenøren Casa det første spadestik.

– Ombygningen af Brohuset er et af kommunens store projekter og er delt op i flere etaper. Vi har nu afsluttet planlægningen og er klar til at tage fat på første etape, hvor vi skal renovere og ombygge den del af bygningen, som skal huse nogle af vores mange foreninger og frivillige. Det næste års tid vil Ishøjs borgere derfor bemærke mere aktivitet omkring Brohuset, og jeg glæder mig allerede til at se resultatet, siger borgmester Ole Bjørstorp.

Ansvaret for selve byggeriet vil ligge hos Casa. Tidligere på året vandt virksomheden en udbudsrunde på opgaven i samarbejde med JJW Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører.

– Vi er ved at lægge sidste hånd på projekteringen, og de første håndværkere har indfundet sig på pladsen. Vi har haft en virkelig god proces med Ishøj Kommune, hvor vi har drøftet, hvordan vi får skabt mest mulig værdi inden for budgettet. Vi har i fællesskab fundet nogle rigtig gode løsninger, der fokuserer på at invitere kommunens borgere inden for i et attraktivt miljø og fællesskab, siger projektchef John Strands Petersson, Casa A/S.

Et levende hus

Den langsigtede plan for Brohuset er, at bygningen skal forvandles til et moderne medborger- og sundhedshus, som emmer af liv og aktivitet. Allerede nu er hjemme- og hjemmesygeplejen, Ishøj Uddannelse og Job og kommunens Ejendomsservice flyttet ind, mens en lægeklinik også er på plads. Derudover bliver der i øjeblikket gjort plads til flere sundhedstilbud – bl.a. en kiropraktor, en fodklinik og øjenlægeklinik, som kan flytte ind fra foråret 2021.Når første etape af byggeriet er færdigt i 2021 vil omkring 20 foreninger også få lokaler i Brohuset. Desuden vil Seniorværkstedet få et nyt område, hvor medlemmerne har plads til håndværksaktiviteter.

Relateret indhold