Ny pris kårer bedste almene renovering

Når Renoverprisen i 2017 bliver uddelt for femte gang, får den følgeskab af en ny pris, Jubilæumsprisen, som skal bringe de gode eksempler på almene renoveringer frem i lyset.
Den gamle Konstabelskole i København er blevet til studieboliger - projektet vandt Renoverprisen 2016. Foto: Carsten Ingemann/Renover Prisen.
Den gamle Konstabelskole i København er blevet til studieboliger - projektet vandt Renoverprisen 2016. Foto: Carsten Ingemann/Renover Prisen.

Almene boliger udgør næsten 20 procent af den danske boligmasse og huser næsten én million mennesker. Samtidig spiller den almene boligsektor en stor rolle for hele byggebranchen, hvor den ofte har fungeret som et udviklingslaboratorium for nye og innovative renoveringsløsninger.

For at anerkende og hylde den almene sektors betydning for både samfundet og byggebranchen og for at markere Renoverprisens fem-års jubilæum, ønsker parterne bag Renoverprisen, Realdania og Grundejernes Investeringsfond, i 2017 at uddele en særpris til de almene renoveringsprojekter: Jubilæumsprisen.

– I de almene renoveringsprojekter ser vi ofte eksempler på renoveringsløsninger, der på grund af innovativ værdi er til gavn for hele branchen. Og det selvom almene renoveringsprojekter ofte er mere komplekse end andre renoveringsprojekter, fordi de kræver et tættere samarbejde om vigtige beslutninger og løsninger mellem byggefolkene og beboerne, siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI.

Synliggørelse vil inspirere

Håbet er, at Jubilæumsprisen skal være katalysator for endnu flere almene renoveringsprojekter.

– Med den nye pris ønsker vi at hylde de gode og nytænkende almene renoveringsprojekter, som vi ved, findes derude. Vi tror på, at vi ved at synliggøre dem kan være med til at inspirere til endnu mere og innovativ renovering i den almene sektor, siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania.

Jubilæumsprisen gives til det bedste almene renoveringsprojekt, der er realiseret efter 2012. Tidligere indstillede projekter kan også indstilles igen til Jubilæumsprisen. Det kan ske fra 2. januar 2017, hvor alle kan indstille deres bud på Danmarks bedste almene renoveringsprojekt. Herefter vil et nomineringsudvalg udpege tre projekter, der skal nomineres til Jubilæumsprisen. Disse projekter vurderes af et valgkollegium, som ved en hemmelig afstemning udpeger vinderen. Vinderen afsløres og kåres ved den store Renoverprisfest, hvor også vinderen af Renoverprisen afsløres og kåres.

Vinderen af Jubilæumsprisen får foruden en statuette 100.000 kroner til en fest for holdet bag renoveringen.

I 2017 kan almene renoveringsprojekter udelukkende indstilles til Jubilæumsprisen og ikke Renoverprisen.

Vi tror på, at vi ved at synliggøre dem kan være med til at inspirere til endnu mere og innovativ renovering i den almene sektor.

Relateret indhold