Stigende efterspørgsel på vinduer til historiske ejendomme

Hos virksomheden Bøjsø fra sønderjyske Vorbasse er man for tiden nødt til at løbe ekstra stærkt i produktionen af koblede vinduer og døre.
Der er blevet plads til investeringer i nyt udstyr hos Bøjsø. Pressefoto.
Der er blevet plads til investeringer i nyt udstyr hos Bøjsø. Pressefoto.

Der er godt gang i byggebranchen for tiden, og det mærker man i høj grad også hos Bøjsø, der er specialister i blandt andet nicheproduktet koblede vinduer og døre til ældre og bevaringsværdige bygninger.

I starten af året har Bøjsø landet flere store ordrer på villa- og projektmarkedet, hvor særligt store ejerforeninger for alvor har fået sat gang i deres renoveringsprojekter.

– Vi mærker klart, at der nu er kommet hul igennem til de historiske og bevaringsværdige ejendomme. På grund af corona har man mange steder udskudt generalforsamlinger i bolig- og ejerforeningerne, som netop ofte administrerer denne type bygninger, og har derfor ventet med at træffe beslutninger om eksempelvis udskiftning af foreningernes døre og vinduer. Vi oplever derfor lige nu en mindre ketchupeffekt, hvor der er stor efterspørgsel og lyst til at få gang i renoveringsarbejdet i takt med at mere og mere åbner op, forklarer salgschef hos Bøjsø døre & vinduer, Tommy Borg.

Nye investeringer i kapacitet

Og den massive efterspørgsel på vinduer til historiske og bevaringsværdige ejendomme kan nu lettere imødekommes hos Bøjsø.

Virksomheden har nemlig netop investeret knap to millioner kroner i et helt nyt produktionssetup, der skal strømline produktionen af de skræddersyede dør- og vinduesløsninger. Det betyder blandt andet, at medarbejderne skånes for tunge løft, og at produktionen foregår i et endnu mere veltilrettelagt flow.

– Det nye anlæg er opbygget specifikt efter Bøjsøs ønsker og behov, som kan hjælpe dem til fremadrettet at få en endnu mere strømlinet produktion. De speciallavede vinduer og døre med rigtig mange komponenter i hvert enkelt produkt efterlader et stort behov for et godt flow i monteringen, så hvert element kommer i den rækkefølge, som montøren skal bruge det. Derudover skal montageforløbet også i endnu højere grad sikre, at der ikke sker skader på de nye døre og vinduer i selve monteringen, siger key account manager Steen Hansen hos maskinleverandøren Junget, som har rådgivet om og leveret montageanlægget til Bøjsø.

Man har blandt andet tænkt på at skåne medarbejderne for tunge løft.
Man har blandt andet tænkt på at skåne medarbejderne for tunge løft.

Med det nye anlæg er det således meget nemmere at transportere og montere de mange løsdele, der er i produktionen af hvert enkelt vindue og dør. Samtidig foregår produktionen nu i en linje, hvor medarbejderne arbejder sammen i teams.

Forsat fokus på det eksklusive

Udover montageanlægget har Bøjsø også i efteråret 2020 investeret i en ny CNC-maskine, som ligeledes er leveret af Junget. Også her er maskinen tilpasset Bøjsøs behov, hvor der er lagt stor vægt på tilkøb af ekstraudstyr og større fleksibilitet, hvor maskinen eksempelvis genererer filer direkte fra ordren, som der så bygges efter.

– Vores fokusområde er en niche af renoveringsmarkedet, hvor der kræves helt særlige og eksklusive løsninger for at bevare en bygnings oprindelige udtryk og stil. Derfor var kvalitet også noget af det, vi lagde allermest vægt på i samarbejdet med Junget, siger produktionschef hos Bøjsø døre & vinduer, Brian Waldhauer, som derfor også understreger, at Bøjsø fortsat vil have faglærte maskinsnedkere i produktionen, der kan levere det samme imponerende håndværk.

Bøjsø har gennem de seneste mange år leveret koblede vinduer til privat liebhaveri rundt i hele landet samt flere store prestigeprojekter.

Relateret indhold