Stor tak til kommunerne

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou. Pressefoto.
Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou. Pressefoto.

Næsten hver gang jeg åbner en avis eller læser et nyhedsbrev fra en kommune, bliver jeg glad og taknemmelig over den håndsrækning, som jeg oplever, at kommunerne i hovedstadsområdet giver det lokale erhvervsliv.

Senest har jeg læst, at Ballerup, Gladsaxe, København og Frederiksberg vil udskyde virksomhedernes betaling af dækningsafgift, som er en skat på erhvervsejendomme, så pengene først skal falde til næste år. Det vil uden tvivl hjælpe på likviditeten hos rigtig mange virksomheder, og jeg håber, at flere kommuner vil gøre det samme. Alene i hovedstadsområdet opkræver kommunerne hvert år omkring 1,6 milliarder kroner i dækningsafgift, så hvis alle kommunerne udskyder dækningsafgiften, er det en god håndsrækning til de lokale virksomheder.

Uden at have et detaljeret overblik over alt, hvad der sker i de enkelte kommuner i hovedstadsområdet, er det mit klare indtryk, at politikere såvel som medarbejdere i alle kommuner arbejder på højtryk for at få fremrykket opgaver og sendt dem ud til virksomhederne. Jeg er imponeret over det store stykke arbejde, som bliver gjort for at holde gang i hjulene i virksomhederne og holde fast i arbejdspladserne.

Herfra skal lyde en stor tak fra byggebranchen til kommunerne.

Relateret indhold