Rugbrød og tomater giver varehuse en unfair konkurrencefordel

Byggecentrene rammes urimeligt hårdt af corona-restriktionerne i form af unfair konkurrence fra de hypermarkeder, som forhandler både mad og byggematerialer.
Palle Thomsen, direktør i Danske Byggecentre. Pressefoto.
Palle Thomsen, direktør i Danske Byggecentre. Pressefoto.

I Danske Byggecentre undrer vi os meget over, at de store varehuse som Føtex og Kvickly stadig må sælge værktøj og byggematerialer, som blandt andet byggecentrene er udelukket fra. Gik regeringen ind for fair konkurrence, bremsede de salget af nonfood i de store varehuse.

For der mangler logik og rationale bag beslutningen om, at folk kan stimle sammen i supermarkederne om rawplugs og vinkelslibere, trævarer og badeværelsesklinker, blot fordi der tilfældigvis sælges rugbrød og tomater i den anden ende af forretningen.

Det skal understreges, at vi hos Danske Byggecentre og branchen i særdeleshed bakker op om restriktionerne. Men vi synes, at man forvrider den normale markedsdynamik og giver de store varehuse en urimelig konkurrencefordel.

Tænk intelligent

Vender vi næsen mod den kommende åbning i stedet for den nuværende nedlukning, har vi derfor et fromt ønske.

Vi så gerne, at regeringen ville genåbne samfundet intelligent – baseret på fakta. Eksempelvis ved at analysere, hvor det reelt er smittespredningen sker.

Vores butikker er store, og de har forberedt sig på, at folk kan færdes her trygt uden at blive smittet. Der er gode hygiejneforhold og god plads til kunderne.

Derfor håber jeg selvfølgelig, at byggecentrene bliver åbnet igen, også gerne så tidligt som muligt. Særligt set i lyset af, at danskerne stadig handler byggevarer. Bare i andre butikker.

Relateret indhold