Regeringen afliver en succes

Flemming Damgaard Larsen, MF, Venstre. Pressefoto.
Flemming Damgaard Larsen, MF, Venstre. Pressefoto.

Der er flere åbenlyse områder, hvor Regeringens Finanslov for 2015 fejler. Et konkret eksempel er BoligJob-ordningen, som aftaleparterne bag Finansloven har valgt ikke at videreføre, selvom det ifølge Dansk Byggeri vil koste op mod 5.000 arbejdsplader på landsplan. BoligJob-ordningen, hvor du og jeg kan få et skattefradrag til udgifter forbundet med for eksempel at skifte vinduer, hulmursisolere eller andre forbedringer af vores hjem, stopper altså fra årsskiftet. Noget af en underlig prioritering, når fordelene er så åbenlyse.

Ordningen har både skabt omkring 5.000 arbejdspladser og 400 praktikpladser, men har samtidig medvirket til klimavenlig energirenovering og modvirket sort arbejde. Alle konkrete udfordringer, som vi netop kæmper med at forbedre.

Uddeler fyrersedler

Af de 5.000 arbejdspladser, der går tabt, vil de 800 af dem være i Region Sjælland. 800 arbejdspladser er mange. Det er 800 helt almindelige danskere, der bliver arbejdsløse.

BoligJob-ordningen har mildest talt været en kæmpe succes. Det er derfor ærgerligt at Regeringen nedlægger ordningen. Både for de mange boligejere, der gerne vil have foretaget forbedringer i hjemmet, men mest af alt for de mange håndværkere, hvis job afhænger af ordningen.

Så når finansministeren efter nytår lukker for ordningen, stikker han samtidig en fyreseddel direkte i hånden på omkring 5000 håndværker – 800 i Region Sjælland, ØV.

Relateret indhold