Reformer skal skabe vækst og arbejdspladser

Kim Andersen, Venstres ordfører for Erhvervs, Vækst- og Eksport.
Kim Andersen, Venstres ordfører for Erhvervs, Vækst- og Eksport.

Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) bebudede i julen, at regeringen ønskede at tage tyren ved hornene og fremlægge en vækstpakke i foråret. Men hvad vi håbede ville være en ambitiøs vækstpakke, der skulle få skabt arbejdspladser, ligner mest af alt en fuser.

Regeringen gambler med Danmarks fremtid, hvis den ikke kommer med ambitiøse initiativer. Venstre derimod ønsker initiativer, der skal sætte gang i væksten. Det gør vi, fordi vækst er forudsætning for at skabe arbejdspladser ? det er der behov for, og Venstre står klar til forhandlinger med regeringen.

Venstre ønsker et udgiftsstop og en række reformer i den offentlige sektor, der tilsammen skal skabe vækst. Derfor kommer vi med fem hovedkrav til forhandlingerne med regeringen.

Venstre vil forlænge BoligJob-ordningen. Regeringen ønsker ikke at forlænge ordningen efter 2014, og det er meget ærgerligt, fordi regeringen dermed sætter de ca. 5.000 job på spil, som er skabt som direkte effekt af ordningen.

Venstre vil øger udliciteringen af offentlige opgaver. I Venstre er vi positive overfor at konkurrenceudsætte flere offentlige opgaver, så vi får den offentlige sektor til at gå længere på literen. For vi mener grundlæggende, at velfærdsopgaverne bør løses der, hvor vi får mest velfærd for færrest penge.

Venstre vil gøre det lettere at drive virksomhed. Det er konkurrenceforvridende, hvis Danmark altid går længere end vores nabolande, når vi implementerer lovgivningen fra EU. I Venstre ønsker vi ikke at tynge vores virksomheder med flere byrder, end det er nødvendigt.

Venstre vil kræve flere energiafgifter sat ned. Det danske skatte- og afgiftsniveau er for højt. Det er så højt, at det koster danske arbejdspladser. I Danmark er danske virksomheder bl.a. tynget af stigende PSO-omkostninger. De stigende PSO-omkostninger gør det dyrere at drive virksomhed i Danmark, og det forringer konkurrencevilkårene for danske virksomheder. Det er ikke holdbart.

Venstre er klar til at tage fat og sikre vækst og arbejdspladser. Nu mangler vi bare regeringen.

Relateret indhold