NCC tager afstand fra kartelsamarbejde

Klaus Kaae, adm. direktør, NCC Construction Danmark A/S. Pressefoto.
Klaus Kaae, adm. direktør, NCC Construction Danmark A/S. Pressefoto.

Det er med stor overraskelse og undren, at vi i går erfarede, at Skou Gruppen, som har Dansk Byggeris formand, Martin Skou Heideman, som direktør og medejer, er blevet præsenteret for et væsentligt bødeforlæg i den store aktuelle kartelsag indenfor byggebranchen.

I NCC ser vi med stor alvor på enhver overtrædelse af konkurrencelovgivningen. Sådanne sager er ødelæggende for både samfund og branche, og ofrene for kartelsager er hele befolkningen i form af højere priser og en mindre effektiv konkurrence.

Hos NCC i Danmark har vi siden 2003 gennemført intensiv undervisning i konkurrenceret. Mere end 500 medarbejdere har indtil videre gennemført dette uddannelsesforløb.

Vi har derfor naturligvis i NCC en klar nul-tolerance overfor kartelsamarbejde og lignende aktiviteter.

Vi har bemærket, at Martin Skou Heideman i går har meddelt offentligheden, at Skou Gruppen ikke er skyldige i det, de er anklaget for, og vi respekterer naturligvis fuldt ud, at ingen er skyldig, før dommen er faldet.

Vi finder det både naturligt og tilfredsstillende, at Martin Skou Heideman nu har besluttet omgående at tage orlov som formand for Dansk Byggeri indtil sagen mod Skou Gruppen er tilstrækkeligt belyst.

Relateret indhold