Mere sund fornuft i kontrol af virksomhederne – Tak!

Administrerende direktør i Arbejdsgiverne, Mads Graves. Foto: Pressefoto/Arbejdsgiverne.
Administrerende direktør i Arbejdsgiverne, Mads Graves. Foto: Pressefoto/Arbejdsgiverne.

Tak til Datatilsynet for at udvise sund fornuft med kontrolplanen for første halvår 2019. Her skal virksomheder og organisationer undersøges for, om de lever op til EU’s krav om opbevaring og administration af personfølsomme oplysninger

Fokus er lagt på de store i dansk erhvervsliv – baseret på en risikovurdering. Tilsynschef Jesper Husmer Vang fra Datatilsynet oplyser, at han får “mere smæk for skillingerne” ved at gå efter de store i dansk erhvervsliv end de små mestre. Tak for det. De mindre virksomheder skal også følge reglerne, men de ligger ikke inde med ret mange følsomme data.

Man kunne ønske, at Erhvervsstyrelsen havde lagt lige så meget omtanke i sin indsats omkring hvidvaskloven. En af styrelsens indsatser drejer sig om at sikre sig viden om de reelle ejere i alle danske selskaber. Det kan være fornuftigt nok, men en benhård kontrolaktion har sendt 7.000 virksomheder til tvangsopløsning – herunder flere af vore medlemmer i Arbejdsgiverne, der er smede, vvs’er eller beslagsmede, der skoer heste.

Vore medlemmer har ikke brudt regler og love som storbankerne – og vasket penge hvide. Mange er enmandsvirksomheder, hvis forbrydelser består i at være for langsomme eller fejle i registreringen i styrelsens systemer. Prisen har været høj: En tur i Skifteretten med store udgifter til likvidator og revisorer til følge, tabt omsætning og ondt i stoltheden for vore stolte virksomhedsejere.

Kære Erhvervsstyrelse. Kunne vi ikke få lidt sund fornuft i kontrolarbejdet fremover, som vi ser det udført eksempelvis hos Datatilsynet?

Relateret indhold