Konkursstigning bør ikke give anledning til bekymring

Når konkurstallet for april måned er højere i år sammenlignet med samme måned sidste år, er der ingen grund til bekymring, lyder det fra kreditforsikringsselskabet Atradius.

I årets tre første måneder lå antallet af konkurser under niveauet sidste år. April måned har til gengæld budt på flere konkurser end april 2023 og bryder dermed med denne trend. Men det er ganske forventeligt, og hos Atradius frygter vi ikke, at det eskalerer i form af en konkursbølge.

Læs også: Konkursrekord i april: Renteniveauet belaster branchen markant

Vores analyser peger generelt på, at konkursstigningerne peakede i 2023, og at vi i 2024 vil se konkurstallet ligge på et højt, men stabilt niveau. Samtidig så vi væsentligt færre udeblevne betalinger i april, end vi gjorde det i årets tre første måneder.

Tjek op på kunderne

I de første måneder af 2024 er det dog fortsat byggesektoren, der har udgjort langt de fleste skader, og selvom vi ikke oplever voldsomme stigninger i antallet af konkurser, er der fortsat relativt mange konkurser.

Læs også: Hjælp SMV’erne til at bidrage til Reservestyrken

Til beslutningstagere og finansansvarlige ude i virksomhederne skal derfor lyde et helt klar budskab:

Husk at tjekke op på jeres kunders betalingsevne og kreditværdighed. Mange har lige afleveret årsregnskab, og der kan være store forskelle fra sidste regnskab. Især gældsatte virksomheder har likviditetsproblemer, og de seneste år har vi set en tendens til, at det kan gå meget hurtigt ned ad bakke.

Relateret indhold