Hvor er bygge- og ejendomsbranchen i regeringens nye disruptionråd?

Landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet. Foto: Torben Jastram.
Landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet. Foto: Torben Jastram.

Regeringen har i dag nedsat et disruptionråd, som under overskriften Partnerskab for Danmarks fremtid skal komme med forslag til, hvordan vi griber mulighederne i den teknologiske udvikling og fortsat sikrer et dynamisk arbejdsmarked. Byggesocietetet vil gerne kvittere for regeringens arbejde med at fremtidssikre dansk erhvervsliv, men vi havde gerne set en tungere repræsentation fra bygge- og ejendomsbranchen.

Ambitionen for regeringens nye disruptionråd er klar – Danmark skal være blandt de bedste lande til at udnytte det potentiale, som ny teknologi og øget globalisering fører med sig. Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal rådet finde svar på, hvordan danskerne trygt kan gå fremtiden i møde og skabe et erhvervsliv, der er foran på alle områder.

Jeg er helt enig med statsministeren i, at rådet er sammensat af gode kræfter fra alle hjørner af vores samfund. Men når jeg kigger ned over medlemslisten ærgrer det mig, at en så tung branche som bygge- og ejendomsbranchen, som i disse år tegner sig for en stor del af udviklingen i Danmark, ikke er repræsenteret.

Udover de faste medlemmer vil rådet løbende inddrage relevante virksomheder, organisationer og eksperter i drøftelserne, og her står Byggesocietetet gerne til rådighed.

Den fremtid vi kigger ind i byder på rigtig mange positive muligheder. Udviklingen er så langt, at vi med systematisk brug af digitale værktøjer kan hente store gevinster. Det er derfor afgørende, at vi får løftet anvendelsen af ny teknologi til fælles gavn for Danmarks fremtid. Bygge- og ejendomsbranchen er indbegrebet af vanetænkning – her er vi vant til at gøre tingene som vi plejer. Men branchen er ikke alene om at skulle ændre et sådant traditionelt mindset – og her bidrager Byggesocietetet gerne med indsigt og konkrete forslag.

Relateret indhold