God vaccine til erhvervslivet mod de værste skadevirkninger af corona

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.

Alle Folketingets partier har handlet hurtigt og sammensat en større hjælpepakke. Den spænder et sikkerhedsnet ud under både selvstændige, lønmodtagere og andre dele af erhvervslivet. Hjælpepakken indeholder direkte tilskud for ca. 50 milliarder kr. til de selvstændige og et lignende beløb, som skal hjælpe virksomheder, der mangler likviditet og muligheder for at låne. Det glæder Dansk Byggeri.

Man må lette på hatten overfor et samlet Folketing, som i denne alvorens stund har spændt et godt og akut sikkerhedsnet ud under de selvstændigt erhvervsdrivende og de lønmodtagere, der uforskyldt er blevet ledige.

Der er mange gode og nødvendige initiativer i pakken, særligt muligheden for at kompensere selvstændige for størstedelen af det voldsomme, uforskyldte omsætningsfald og for de faste udgifter, de stadig har.

Mere fleksibilitet overfor leverandører

Mindst lige så vigtig er selve signalværdien fra regeringen og Folketinget om, at man også fremadrettet er parat til at gøre, hvad end der skal til for at undgå, at dansk økonomi ryger ned i et endnu dybere hul end højst nødvendigt.

Dansk Byggeri har peget på, at entreprenører og håndværksmestre risikerer at komme i klemme, hvis de ikke kan få byggerier eller anlæg færdige til tiden på grund af coronapandemien. Og har opfordret parterne i bygge- og anlægsbranchen til at finde mindelige løsninger, så entreprenører og håndværksmestre undgår unødige sanktioner i de tilfælde, hvor byggerier eller anlægsprojekter bliver forsinkede.

Derfor glæder det Dansk Byggeri, at det i den nye hjælpepakke understreges, at det nu er muligt for statsinstitutioner at undlade at gøre bestemmelser om misligeholdelse gældende, hvis den skyldes coronavirus.

Relateret indhold