Danskerne sagde ja til flere arbejdspladser

Afdelingschef Frank Korsholm, Håndværksrådet.
Afdelingschef Frank Korsholm, Håndværksrådet.

Håndværksrådet glæder sig over, at et flertal af danskerne stemte ja til den europæiske patentdomstol.

Det europæiske enhedspatent og den fælles europæiske patentdomstol giver en klar administrativ og økonomisk lettelse for mange danske virksomheder. Især de kreative små og mellemstore virksomheder, der ikke har haft ressourcer til at søge og forsvare patenter i mange lande uden for Danmark, vil mærke forbedringerne.

Der vil komme flere

Jeg er ikke i tvivl om, at det positive resultat af folkeafstemningen vil give flere arbejdspladser blandt SMV’erne. I debatten op til afstemningen kunne man få det indtryk, at patenter kun vedrører de store virksomheder. Det er helt forkert. Håndværksrådets undersøgelser viser, at omkring fem procent af SMV’erne har patenter.

Ifølge Håndværksrådets undersøgelser betyder ja’et ved folkeafstemningen, at endnu flere SMV’er nu vil søge det fælles europæiske patent.

Dermed vil der også komme flere arbejdspladser. For der er ingen tvivl om, at de administrative omkostninger og bøvlet med at forsvare sit patent har stået i vejen for, at især mange små virksomheder har forsøgt sig i udlandet.

Relateret indhold