39 konkurser – business as usual

Chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.
Chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.

I september måned var der 39 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er lidt flere end i august, hvor der var 27 konkurser. Men 39 konkurser, som i september, svarer faktisk til det gennemsnitlige antal konkurser per måned i 2014. Til sammenligning var der 58 konkurser om måneden i 2013.

Stort dyk

De 39 konkurser flugter fuldstændig med gennemsnittet for 2014 indtil videre. Så lidt flere end i august rokker os ikke i vores forventning om, at vi ender med knap 500 konkurser i bygge- og anlægsbranchen for 2014 som helhed.

500 konkurser vil være et ganske stort dyk sammenlignet med 2013, hvor der var knap 700 konkurser. Den store forskel på virksomhederne i år og sidste år er, at de er blevet bedre til at risikovurdere, hvorvidt de skal sige ja til en opgave. Dermed kommer de sjældnere ud for uforudsete hændelser, som kan give røde tal på bundlinjen.

Gode navigatører

Samtidig skal man ikke glemme, at det er virksomheder, som har arbejdet sig gennem en krise, der startede i 2008 – så det er virksomheder, som efterhånden må betegnes som ganske hårdføre og som er blevet gode til at navigere i tider med smalhals.

Relateret indhold