Tilbud efter nyt bygningsreglement

Der er skærpede krav til nybyggeri i det kommende Bygningsreglement 2015. Det kan give usikekrhed i forbindelse med tilbudsgivning og kalkulation.
Screendumps fra V&S Prisdatas kalkulationsprogram.
Screendumps fra V&S Prisdatas kalkulationsprogram.

Allerede nu ved man, at der er nye krav til energiforbruget for nybyggeri i det nye bygningsreglement, som træder i kraft i 2015. Det betyder for eksempel andre mængder isolering, og så ændrer prisen sig – men hvor meget?

Det kan ifølge V&S Prisdata have stor betydning i alle slags byggerier.

V&S Prisdata er databaser med enhedspriser på nærmest alt i byggeriet.

Fjern usikkerheden

– Fra 2015 skærpes kravene til energiforbrug for nybyggeri. Bygninger, der opføres efter kravene i Lavenergiklasse 2015, må forventes at koste mere at opføre end bygninger, der er opført med de krav, der gjaldt for 2010 – til gengæld har de så lavere driftsudgifter, siger René Olsen, afdelingsleder for V&S Prisdata.

– Dette får indflydelse på de tilbud og kalkulationer, som man skal udføre fra næste år, tilføjer han.

– De nye krav har været kendt et stykke tid, så vi har opdateret V&S Prisdata med nye priser og mængder. De nye tiltag handler for eksempel om isolering af ydervægge, terrændæk og tagkonstruktion. Der er behov for andre mængder isolering, og det betyder en ændring i priserne på eksempelvis en kvadratmeter ydervæg. Hvis man bruger V&S Prisdata 2015 og skal prissætte et nybyggeri, er de ændringer allerede indarbejdet, forklarer René Olsen.

Opdaterede priskuranter

Et andet element, som ikke har så meget med det kommende bygningsreglement at gøre, er priskuranterne for bygge- og anlægsarbejde. Når man skal give tilbud, er arbejdsløn og -tid vigtige faktorer for prisen. Derfor anvender kalkulationsprogrammet hele tiden de gældende priskuranter inden for byggeriet, og det skaber større sikkerhed i udregningerne. Vi har for eksempel ført V&S Prisdata ajour med den nye malerpriskurant, forklarer René Olsen.

René Olsen fremhæver, at kravene i det nye bygningsreglement er indregnet i kalkulationsprogrammet fra V&S Prisdata.
René Olsen fremhæver, at kravene i det nye bygningsreglement er indregnet i kalkulationsprogrammet fra V&S Prisdata.

Relateret indhold