Stilladsudlejer når nye højder

Hjørring Stilladsudlejning vendte hjem fra dyrskue med ny 18 meter teleskoplæsser.
Peter Pedersen (til højre) tog en ny Manitou MT 1840 teleskoplæsser med sig hjem fra Hjørring Dyrskue. Han har handlet maskiner med distriktschef Freddy Lange Nielsen adskillige gange tidligere. Hjørring Stilladsudlejning har i øjeblikket 15 Manitou-maskiner. Pressefoto.
Peter Pedersen (til højre) tog en ny Manitou MT 1840 teleskoplæsser med sig hjem fra Hjørring Dyrskue. Han har handlet maskiner med distriktschef Freddy Lange Nielsen adskillige gange tidligere. Hjørring Stilladsudlejning har i øjeblikket 15 Manitou-maskiner. Pressefoto.

Maskinudlejer Peter Pedersen fra Hjørring Stilladsudlejning A/S benyttede Hjørring Dyrskue til en udvidelse af maskinparken i form af en splinterny Manitou MT 1840. Med en arbejdshøjde på 18 meter er den nye samtidig firmaets højest-rækkende teleskoplæsser.

– Der er ikke tale om udskiftning af en ældre maskine. Vi udvider flåden. Der er stigende behov for materiel, så vi har købt en mere til samlingen, siger Peter Pedersen i en pressemeddelelse.

Det med samlingen er ikke helt forkert. Men den nye MT 1840 har Hjørring Stilladsudlejning nu 15 Manitou-maskiner til udlejning.

Betjening og stabilitet

– Det gør alting enklere, at vi kender mærket og produkterne og tillige taler godt sammen med forhandleren, Scantruck. Her er det igen distriktschef Freddy Lange Nielsen, vi har handlet med. Vore kunder vil også gerne have Manitou-maskinerne, som både er enkle i betjening og håndtering og samtidig stabile, siger maskinudlejeren i Hjørring.

Den stigende udlejningsfrekvens er et udmærket udtryk for den nordjyske byggeaktivitet, mener Peter Pedersen. Der er pænt gang i byggeriet, og ikke mindst i Aalborg-området, hvor mange af Hjørring Stilladsudlejnings maskiner i øjeblikket tjener til den daglige diesel.

Maskiner og mandskab

– Det er generelt entreprenører, tømrermestre, murermestre og andre håndværkmestre, der lejer maskinerne, og det går udmærket for mange af dem, vurderer Peter Pedersen.

Han driver Hjørring Stilladsudlejning sammen med sin bror, Jens Pedersen. De to brødre kan glæde sig over, at det ikke alene er maskinflåden, der vokser. Det gør antallet af medarbejdere i firmaet også. Aktuelt har de 20 mand på lønningslisten.

Manitou MT 1840 er ikke alene den største teleskoplæsser hos Hjørring Stilladsudlejning. Den er også størst i Manitous serie af construction-maskiner. De 18 meter rækkevidde suppleres af en løftekapacitet op til 4000 kg. Der er ikke færre end 102 heste i maskinrummet.

Det var i øvrigt en manøvre, der kunne foretages uden GPS at bringe den nye maskine hjem fra dyrskuepladsen i Hjørring til udlejningsfirmaet. Der er under fem kilometer i lige linje ad Aalborgvej fra pladsen til Hjørring Stilladsudlejning.

Relateret indhold