Malermestre mødes til Nyborgstævne

Danske Malermestre melder om dygtigere og dygtigere elever inden for malerfaget forud for stævne i Nyborg.
Danske Malermestre skal blandet andet drøfte kampagnen 'En rigtig maler' under stævnet i Nyborg. Pressefoto.
Danske Malermestre skal blandet andet drøfte kampagnen 'En rigtig maler' under stævnet i Nyborg. Pressefoto.

Torsdag-fredag i denne uge holder Danske Malermestre sit traditionelle Nyborg Stævne. Danske Malermestres direktør Ole Draborg siger til Dagens Byggeri, at det årlige Nyborgstævne er en af de største begivenheder i arbejdsgiverorganisationen, hvor man samler alle medlemmer fra hele landet til dels leverandørudstilling og dels en dag med forskellige indlæg:

– Vi forventer omkring 400 medlemmer og cirka 130 udstillere, så der bliver hektisk aktivitet, siger Ole Draborg, der også fortæller, at malerfagets situation vendes både uformelt og i mere formelle indlæg:

Kvaliteten af eleverne er markant stigende. De er meget mere målrettede og ambitiøse, og frafaldet drøner nedad.

Ole Draborg Direktør, Ole Draborg

– Det vil nok være naturligt, hvis det nye håndværkerfradrag og den nye lejelov kommer op at vende. Vi skal også fortælle om vores nye markedsføringskampagne, ‘En rigtig maler’, siger han videre.

Lærlinge af begge køn

Han oplyser, at der nu er tilbagemeldinger fra medlemmerne, der fortæller om faldende aktivitet i de private lejeboliger, hvor man ikke mere mellem udlejer og lejer kan indgå aftaler om nyistandsættelse ved fraflytning.

Og så peger han i øvrigt på, at malerfaget ikke bliver ramt i samme grad som andre håndværk med mangel på lærlinge. Det skyldes ikke mindst, at der er mange unge kvinder i malerfaget, mens man i andre håndværksfag traditionelt tiltrækker flest mænd:

– Nogen har sagt, at erhvervsuddannelsesreformen give færre elever, men vi kan så til gengæld konstatere, at kvaliteten af eleverne er markant stigende. De er meget mere målrettede og ambitiøse, og frafaldet drøner nedad. Tidligere var det 20-30 procent på maleruddannelsen, der faldt fra, men det er i dag næsten ingenting, slutter Ole Draborg.

Relateret indhold