Rigshospitalet skal i løbet af de næste år have opført en ny nordfløj på 68.000 kvadratmeter, og den store byggeopgave har åbnet op for adskillige underentrepriser. Nu kan Kemp & Lauritzen fortælle, at de har vundet opgaven med at udføre de tekniske installationer på hospitalsbyggeriet.
Opgaven kommer til at omfatte de tekniske løsninger inden for både el, vvs og ventilation, og projektsumen løber op på omkring 250 millioner kroner fordelt på datterselskaberne Glenco, L&H-Rørbyg samt Kemp & Lauritzen.
Spændende projekt
Det er planen, at nordfløjen skal stå færdig ved indgangen til 2018. De zigzag-formede bygninger skal huse 200 sengepladser, operationsafsnit med 33 operationsstuer, en billeddiagnostisk afdeling, et intensivafsnit samt ambulatorier. Dertil kommer et parkeringshus med plads til 650 biler, en sterilcentral og et patienthotel med 75 værelser. Det samlede budget for Det Nye Rigshospital lyder på 2,4 milliarder kroner.
– Hospitalsområdet er af største prioritet for os, fordi de tekniske områder indgår som et særdeles vigtigt element i denne type byggerier. Og vi har oparbejdet stor viden på området gennem årtiers bygge- og serviceopgaver. Så vi glæder os rigtigt meget til at kaste os over dette spændende projekt, siger Knud Degenkolw, direktør for elinstallation i Kemp & Lauritzen, i en pressemeddelelse.
Stor erfaring
Kemp & Lauritzen fremhæver, at de har årelang erfaring med hospitalstekniske installationer, og virksomheden var således også med til at opføre Rigshospitalets velkendte højhuskomplekser tilbage i 1960’erne og 1970’erne samt service- og vedligeholdsopgaver på hospitalet løbende.
Nordfløjens ambitioner om at være et byggeri i verdensklasse sætter også en naturlig høj standard for de tekniske løsninger til glæde for Rene Lund Rasmussen, administrerende direktør i Glenco.
– Hospitalerne kræver mere komplekse installationer i forhold til funktionalitet og sikkerhed, og de høje ambitioner om at være på forkant med løsningerne matcher vores kompetencer på området. Dette ambitiøse projekt kræver samtidigt nytænkning af teknikken, hvilket vi ser meget frem til at bidrage med, forklarer Rene Lund Rasmussen.