Kastrup skal lave vinduer til Aarhus

Kastrup A/S skal med virksomhedens største ordre til dato levere facadepartier til projektet Havneholmen på Aarhus Havn.
Havneholmen på havnen i Aarhus kommer til at bestå af omkring 400 lejligheder. Illustration: C.F. Møller.
Havneholmen på havnen i Aarhus kommer til at bestå af omkring 400 lejligheder. Illustration: C.F. Møller.

De midt- og vestjyske vinduesfabrikker Kastrup A/S skal sende omkring 2.200 vinduer fra fabrikken i Skive til byggepladsen på Aarhus havn, hvor lejlighedskomplekset opføres.

Havneholmen etableres på et af byens mest attraktive byggefelter på havnen, lige ved siden af Isbjerget.

Transparent struktur

Havneholmen er tegnet af arkitektfirmaet C. F. Møller med base i Aarhus. NCC skal opføre det store lejlighedskompleks på havnen i Aarhus. Bygherre er Top Danmark og Pensam.

-Vi har lagt stor vægt på stedets særegne kvaliteter og samspillet mellem lejlighederne og den attraktive udsigt. De mange gennemlyste lejligheder danner afsæt for en transparent struktur fastholdt og accentueret af lyse forskudte betonrammer, som skaber referencemæssig samhørighed med havnes karakteristiske rammekraner, forklarer Klavs Hyttel, Partner C.F. Møller.

Projektet er påbegyndt og fra november 2014 og cirka 2 år frem, skal Kastrup A/S levere vinduespartier til Havneholmen i Aarhus.

Fokus på bæredygtighed

I store dele af projekt-Havneholmen er bæredygtighed en vigtig faktor, og bæredygtige løsninger er indarbejdet i mange dele af lejlighedsprojektet. Fokus har især været et sundt indeklima, med et meget stort dagslysindfald.

Kastrup A/S skal til dette projekt levere særligt store vinduespartier på op til 4,5 x 3,1 meter for at imødekomme kravene til lys og indeklima. De store vindueselementer skal endvidere fungere som gavlelementer ud mod både havn og by, hvor den storslåede udsigt kommer til sin ret.

– Alle vore vinduer har generelt en meget lav u-værdi, og det har selvfølgelig også været en vigtig faktor for, at NCC valgte netop vores vinduer. Ikke mindst for at imødekommende projektets skarpe krav til både bæredygtighed og indeklima. Vinduerne til projektet har en u-værdi på kun 0,65 og er markedets absolut laveste u-værdi for vinduer af denne type, fortæller projektchef Carsten Brunsgaard.

Fint samarbejde

Projektets terrassedøre er udviklet i et tværfagligt samarbejde mellem producenten og NCC. Terrassedøren er udviklet med et bundelement, der mest af alt minder om et indadgående topstyret vindue, og udenfor sidder et glasværn. Tilsammen danner glasværnet og det topstyrede vindue en lyd-lem, der dæmper lyden i rummet betydeligt.

– Jeg føler, at vi har haft et rigtig godt samarbejde med NCC igennem hele forløbet. Der har været en utrolig god dialog trods den hårde konkurrence. Og så er det jo altid en fornøjelse, når ens samarbejdspartnere ikke kun har fokus på pris, men også de bedste løsninger, slutter Lasse Kastrup.

Relateret indhold