EasyFix passer altid

Med understøtningssøjlerne fra EasyFix kommer man aldrig ud for, at de ikke passer. De er nemlig justerbare indenfor 770 millimeter.
EasyFix søjlerne leveres hver med i alt 11 afstandsstykker, der muliggør en trinløs justering på op til 770 millimeter. Foto Jens Jessen.
EasyFix søjlerne leveres hver med i alt 11 afstandsstykker, der muliggør en trinløs justering på op til 770 millimeter. Foto Jens Jessen.

Varianterne

  • De i alt fire EasyFix søjlevarianter fås i to længder hver. Fra 1.800 til 2.570 millimeter og fra 2.570 til 3.340 millimeter. EasyFixStandard er udstyret med midterflanger og er velegnet til at understøtte konstruktioner, hvor der kan være vindtræk og sug. Bæreevne op til 7,8 ton.
  • EasyFix Medium er identisk med EasyFix Standard bortset fra at EasyFix Medium ikke har sammenspændingsflanger og dermed er den velegnet til brug indvendigt i bygninger. Bæreevne op til 7,8 ton.
  • EasyFix Heavy er til høj belastning og understøttelse af tagkonstruktioner, bærende vægge, udhæng og carporte hvor træg og sug kan forekomme. Bæreevne op til 13,6 ton.
  • EasyFix Mini er mindre i dimensionen end EasyFix Standard, og anvendelig som bærende element og til at forhindre nedbøjning i forbindelse med limtræ og stålbjælker. Bæreevne op til 1,8 ton.

Simon Skytte er egentlig uddannet smed, men han kan også titulere sig som opfinder. Og som ved så mange opfindelser kom ideen, da der opstod et behov. Her handlede det om den understøtning, der bruges i forbindelse med byggeri i et og to plans byggerier. For selv om det på tegningen nøjagtigt er angivet, hvor lang en given understøtning skal være, oplevede Simon Skytte tit, at virkeligheden var en anden. Enten var de fremstillede understøtninger lidt for lange, eller så var de en anelse for korte i forhold til et eksisterende byggeri.

– Uanset om det er det ene eller andet, så skal der efterfølgende laves nogen, der passer til det sted, hvor søjlen eller søjlerne skal stå. Og tit er det også noget, der skal galvaniseres bagefter. Det tager som bekendt tid, og tiden er jo kostbar, når det handler om byggeri. Så jeg gik i tænkeboks, og kom op med en måde, hvormed søjlerne kan gøres trinløst justerbare, beretter Simon Skytte.

Ved at anvende EasyFix, sparer man en masse tid på opmåling, for søjlerne kan til enhver tid bringes til at passe nøjagtigt.

Opfinder Simon Skytte EasyFix

Efter det hele var tænkt godt igennem, fik Simon Skytte patent på de justerbare søjler, som endte med at få navnet EasyFix. Stolperne er siden blevet godkendt ved Statens Teknologiske Institut med garanti for kvalitet, bæreevne og overholdelse af gældende lovkrav.

Så logisk som papirclips

Løsningen er måske lige så logisk og indlysende, som den er enkel. Men den ide Simon Skytte fik, var der altså bare ingen andre, der havde fået før ham. I al sin enkelhed består søjlerne af to rør, som kan skydes ind i hinanden. For at gøre søjlerne justerbare, kan der sættes et antal afstandsstykker ind, og dermed kan søjlens længde justeres nøjagtigt til den ønskede længde. Afstandsstykkerne leveres med søjlen, og dem er der 11 af foruden en underlægningsbrik af stål. Alle afstandsstykkerne kommer i forskellige længder. Derved er der mulighed for trinløs justering inden for 770 millimeter.

På underlægningsbrikken placeres afstandsstykkerne, og de er fremstillet i den såkaldte Pom plast. Det er en helt specielt plasttype, som kan tåle et vedvarende højt og permanent tryk. Plasten anvendes blandt andet i maskinindustrien. Her finder den anvendelse som underlag for meget store og tunge bearbejdningsmaskiner som eksempelvis fræsere og andre store CNC maskiner.

Også til sug

– Ved at anvende EasyFix sparer man en masse tid på opmåling, for søjlerne kan til enhver tid bringes til at passe nøjagtigt. Her er ingen ærgrelser, og man kommer heller ikke ud for, at få en smed til at lave nye, hvis de præfabrikerede søjler viser sig ikke at passe. Alt det undgår man her. Med de 11 klodser kan man til enhver tid få søjlen til at passe fuldstændig nøjagtigt. I alt er der fire hovedvarianter af dem. Her handler det primært om bæreevne, og om søjlerne skal være i stand til at understøtte eksempelvis tag- og garagekonstruktioner, hvor der opstår vindtræk og sug. Den sidstnævnte type er sikret med boltsamlinger, siger Simon Skytte.

Her er det opfinder Simon Skytte, der demonstrerer den EasyFix søjle, som er beregnet til at understøtte konstruktioner, hvor der kan være vindtræk og sug. Foto Jens Jessen.
Her er det opfinder Simon Skytte, der demonstrerer den EasyFix søjle, som er beregnet til at understøtte konstruktioner, hvor der kan være vindtræk og sug. Foto Jens Jessen.
Er der behov, kan der monteres et land til inddækning på søjlerne. Foto Jens Jessen.
Er der behov, kan der monteres et land til inddækning på søjlerne. Foto Jens Jessen.

Relateret indhold