Dødsstød til fradraget skaber sommertravlhed

En forlængelse af håndværkerfradraget blev ikke en del af politikernes aktuelle vækstpakke. Meldingen har skabt stor efterspørgsel på håndværkere, oplyser 3byggetilbud.dk.
- Vi har for travlt til at holde sommerferie i år, så vi arbejder igennem, fortæller Dennis Møller, indehaver af DK's Gulvmænd. Foto fra virksomhedens hjemmeside.
- Vi har for travlt til at holde sommerferie i år, så vi arbejder igennem, fortæller Dennis Møller, indehaver af DK's Gulvmænd. Foto fra virksomhedens hjemmeside.

Regeringen og Venstre fandt ikke plads til en forlængelse af det populære håndværkerfradrag i deres vækstplan, som blev lanceret i midten af juni. Det kan derfor meget vel være sidste chance, hvis man vil udnytte fradraget, der udløber i december 2014.

Det kan mærkes hos 3byggetilbud.dk, som formidler tilbud på bygge- og renoveringsopgaver. Sammenligner man perioden 18/6 – 11/7 med samme periode sidste år, så har 3byggetilbud.dk modtaget 48 procent flere bygge- og renoveringsopgaver, oplyser Maria Carlsen, kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

– Siden den 18. Juni, hvor håndværkerfradraget fik dødsstødet, har vi haft rigtig mange henvendelser fra boligejere, der vil udnytte håndværkerfradraget. Bygherrerne er meget opmærksomme på fradraget, og hvornår det udløber. De bestiller håndværkeren nu, så de kan være sikre på, at arbejdet er udført inden årets udgang, fortæller Maria Carlsen.

Stor diversitet

Der er stor variation i hvilke former for renoveringer, som 3byggetilbud.dk’s kunder ønsker at anvende håndværkerfradraget til. Blandt de modtagne opgaver er der alt fra tagopgaver til fliseopgaver eller opsætning af varmepumper.

– Normalt er der en overvægt af sæsonbetonede opgaver hen over sommeren, men ikke i år. Den store diversitet i opgaverne er en klar indikation på, at fradragets udløb præger danskernes byggelyst, siger Maria Carlsen

Udskyder sommerferien

Hos DK’s Gulvmænd, som laver gulvafslibning i det meste af Storkøbenhavn, er der ikke tid til sommerferie.

– Vi har for travlt til at holde sommerferie i år, så vi arbejder igennem, fortæller Dennis Møller, indehaver af DK’s Gulvmænd.

Gulvafslibning er et at de arbejder, hvor der ofte er en stor gevinst at hente med fradragsordningen, da en stor del af regningen går til håndværkerens løn. Og det kan mærkes hos gulvafsliberne:

– Jeg har dagligt kunder, som spørger ind til fradraget, fortæller Dennis Møller.

Relateret indhold