Danske håndværkere har testet nyt Dewalt-system i flere år

På verdensplan arbejder 20.000 håndværkere hvert år med hemmelige prototyper af kommende maskiner fra Dewalt.
Mats Gustafsson, produktchef for Dewalt i Norden, har store forventninger til, at håndværkerne vil tage godt imod Flexvolt-systemet. Foto: Kristian Troelsen.
Mats Gustafsson, produktchef for Dewalt i Norden, har store forventninger til, at håndværkerne vil tage godt imod Flexvolt-systemet. Foto: Kristian Troelsen.

– Det her er stort. Normalt lancerer vi først produkterne i USA, og så kommer de til Europa lidt senere. Det her er en global lancering, og det er så stort, at det er det største, der er sket hos Dewalt siden lanceringen af mærket for 20 år siden. Det er en ny æra, både for håndværkerne og Dewalt, siger Mats Gustafsson, der er produktchef for Dewalt i Norden.

Den nye æra, han taler om, kendetegnes ved muligheden for at udføre næsten alt arbejde med batteridrevne maskiner, der bruger Dewalts helt nye XR Flexvolt-batteri på 54 volt – også det tunge arbejde, som traditionelt har krævet maskiner tilsluttet lysnettet. Dewalt ser XR Flexvolt-batteriet og de tilhørende maskiner som en game changer, der radikalt kan ændre landskabet inden for batteridrevne maskiner, og derfor er der store forventninger til det nye system.

Responsen har været, at nu er vi der – nu er batterimaskinerne stærke nok til de tunge opgaver.

Mats Gustafsson Nordisk produktchef, Dewalt

Forud for lanceringen af XR Flexvolt ligger mange års udvikling, men selv om systemet først lige er blevet offentliggjort, har det været i tung brug i flere år hos håndværkere i hele verden som en del af udviklingsarbejdet.

Testet i flere år

– Vi har haft testet serien i flere år ude hos slutbrugerne. Faktisk er der 20.000 håndværkere, der hvert år får vores prototyper i hænderne og bruger dem til rigtigt arbejde, så vi kan bruge deres erfaringer og samtidig sikre, at kvaliteten af maskinerne er i orden, inden vi lancerer dem globalt, siger Mats Gustafsson, der også fortæller, at Dewalt til stadighed har ti prototyper ude til vurdering hos håndværkere.

Der er vel at mærke tale om maskiner uden serienumre eller anden information, som kan afsløre, hvad det er for en maskine, der testes. Håndværkernes har af samme grund ikke vidst, at de i de senere år blandt andet har arbejdet med helt nye maskiner på 54 volt, og deres tilbagemeldinger har derfor kun gået på funktionen af maskinen og ikke på specifikationerne. Og tilbagemeldingerne på XR Flexvolt-systemet har ifølge Mats Gustafsson været overvældende.

– Håndværkerne funderede over, om det virkelig kunne passe, at en batteridrevet maskine kunne være så kraftig, og generelt har responsen været, at nu er vi der – nu er batterimaskinerne stærke nok til de tunge opgaver, siger Mats Gustafsson.

De håndværkere, som Dewalt samarbejder med, har kvitteret for, at de vil passe godt på udstyret, og Mats Gustafsson har aldrig oplevet at miste en prototype. Han kender dog til et enkelt tilfælde i USA, hvor en prototype forsvandt og efterfølgende dukkede op til salg på indkøbsportalen Ebay. Den valgte Dewalt at købe tilbage.

Flexvolt-systemet er blevet testet i flere år af blandt andet danske håndværkere - dog uden at de vidste, hvad det var, de testede. Foto: Kristian Troelsen.
Flexvolt-systemet er blevet testet i flere år af blandt andet danske håndværkere – dog uden at de vidste, hvad det var, de testede. Foto: Kristian Troelsen.
Flexvolt-systemet har været under udvikling i mange år, og tilbage i 2011 besluttede Dewalt, at det var afgørende, at det nye 54 volt-batteri også kunne bruges sammen med de eksisterende 18 volt-maskiner. Foto: Kristian Troelsen.
Flexvolt-systemet har været under udvikling i mange år, og tilbage i 2011 besluttede Dewalt, at det var afgørende, at det nye 54 volt-batteri også kunne bruges sammen med de eksisterende 18 volt-maskiner. Foto: Kristian Troelsen.

Relateret indhold