Dansk Håndværk advarer politikerne mod at afskaffe jobfradraget

Håndværkerne har ikke brug for kortvarig decembertravlhed og en januar uden opgaver, lyder holdningen fra SMVernes arbejdsgiverforening.
Regeringen opfordres atter til at forlænge Boligjobordningen. Foto: Colourbox.
Regeringen opfordres atter til at forlænge Boligjobordningen. Foto: Colourbox.

Hvis politikerne ikke forlænger boligjobordningen, vil de positive effekter på jobmarkedet blive langt mindre, end de ellers kunne være. Derfor bør forhandlingerne om en vækstpakke indeholde en forlængelse af boligjobordningen allerede nu.

Den melding kommer nu fra håndværkernes arbejdsgiverforening, Dansk Håndværk.

– Som det er nu, vil ordningen løbe ud ved årsskiftet. Og så vil vi se nøjagtigt den samme situation, som sidst det skete. I november og december får virksomhederne rigtigt travlt med småopgaver, fordi folk kommer i tanke om at de i det mindste skal have brugt noget af deres skattefradrag. Men det vil ikke give nogen jobmæssig bonus, forklarer Erik Møbius, direktør i Dansk Håndværk.

– Virksomhederne ved nemlig, at der efter nytår vil blive tilsvarende stille med vedligeholdelsesopgaver. Og derfor betyder travlheden op mod nytår ikke, at man ansætter en mand mere. Tværtimod siger virksomheden hellere nej til en opgave, man ikke kan nå, for det er for dyrt at korttidsansætte medarbejdere, forklarer direktøren.

Egne beregninger

Derfor opfordrer han politikerne til i vækstpakken at forlænge ordningen, som set fra samfundets side er meget billig:- Ordningen reducerer sort arbejde, den giver 4-5000 ekstra jobs i håndværksvirksomhederne og sænker dermed udgiften til dagpenge. Dertil kommer at den ifølge vores beregninger giver plads til omkring 800 lærlingepladser til unge på faguddannelserne. Oven i det får staten både ekstra personskat, virksomhedsskat og moms ind, mens boligmassen bliver vedligeholdt og energimæssigt forbedret, mener Erik Møbius.

Derfor betyder den politiske tøven med at forlænge ordningen, at samfundet ikke ser den fulde positive effekt, fordi arbejdet hobes op i et par måneder ved udløbet. Og jo længere politikerne tøver med at forlængelse, des mere af den vedvarende effekt vil vi gå glip af, lyder det fra Dansk Håndværk.

Relateret indhold