Knap 4.100 håndværkere besøgte den nye fagfestival Håndværk, der er blevet til i alliance med mange forskellige partnere, der havde opstillet aktivitetsområder rundt omkring i Lokomotivværkstedet i København SV.
En af de partnere var Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed, der samarbejder med alle landets tekniske erhvervsskoler og udarbejder undervisningsforløb og -materialer.
Her kunne de besøgende bl.a. gennem forskningsprojektet Vigot se vægkonstruktioner med biogene materialer blive bygget. Projektudvikler hos Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed, Morten Gisselbæk, siger:
Læs også: “Verdens Vildeste Brobyggere” tager folkefesten til Herning
– Det har ulmet af håndværk her på festivalen, og jeg synes, det har været to helt vildt fede og fantastiske dage. Det er så vigtigt, at vi samles om den grønne omstilling på tværs af branchen, er nysgerrige sammen og viser løsninger og materialer frem for hinanden. Den her festival har virkelig været sprudlende med masser af materialer, håndværkere og fede aktiviteter.
Han og Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed havde to gode dage med god aktivitet og besøg af mange nysgerrige håndværkere, elever, skoler, virksomheder mv.
– Man kan tydeligt mærke herude, at folk synes, det er fedt, og jeg er sikker på rygtet vil sprede sig, så der kommer endnu flere til næste års Håndværk, fortæller han.
90 forskellige virksomheder bakkede op om at hylde det gode håndværk og stod klar til at inspirere håndværkerne. Bl.a. værktøjsproducenten Robert Bosch var til stede.
Læs også: Håndværkerne får millionstøtte til det første EuroSkills på dansk grund
– Vi fornemmer, at der er meget fokus på de unge og på erhvervsuddannelserne på Håndværk, og vi synes, det er vigtigt at komme ud og snakke med dem, de tekniske skoler og lederne på de tekniske skoler, og det er der stor mulighed for her, lyder det fra Jan Lindbjerg, Market Manager, Robert Bosch
Hyldest til de kloge hænder
Den røde tråd gennem de to dage var den grønne omstilling og det gode håndværk, og det var der mange, der gerne ville være blive klogere på, samtidig med at de ville have det sjovt. Arrangørerne havde sørget for debatter, oplæg på scenerne, arbejdende værksteder, en bro der blev bygget, udveksling af viden om materialer og byggemetoder samt konkurrencer, kapløb med ombyggede power tools og standup.
Sarah Elhauge, direktør i Building Green, har et mål om, at fagfestivallen skal vokse sig større:
– Det er gået over al forventning, og vi havde kun turde håbe på det halve af de besøgende, der har været. Vi har virkelig kæmpet for at gøre det til en succes og for at hylde de kloge hænder. Det fortjener de helt sikkert. Vi er simpelthen så stolte og glade for den store opbakning, vi har fået i branchen.