Vil gøre Ukraine til grønt forbillede – søger finansielle partnere

I projektet Build Back Green Ukraine vil Arkitekter Uden Grænser og ingeniørvirksomheden Arup hjælpe til en hurtig og mere klimaeffektiv genopbygning af landet.
Anton Ryslinge og Peter Vangsbo giver hånd, foran et vægmaleri hvorpå der står "Climate Justice".
CEO hos Arkitekter Uden Grænser, Anton Ryslinge (tv.) og leder af Sustainability and Climate Services hos Arup, Peter Vangsbo.

Ukraine skal være et grønt forbillede for europæisk arkitektur og byggeri.

Sådan lyder ambitionen fra Arkitekter Uden Grænser og ingeniørvirksomheden Arup, der med projektet Build Back Green Ukraine nu – mens krigen stadig raser – vil hjælpe landet ved at lægge fundamentet til hurtig og klimaeffektiv genopbygning.

Projektet er baseret på pro bono-arbejde fra de to partnere og er støttet af Dreyers Fond med et millionbeløb.

Læs også

Dansk halmhus skal bidrage til genopbygningen i Ukraine

Men flere bidragsydere skal på banen, hvis første fase – et fælleshus i byen Voznesensk – skal kunne realiseres.

Derfor søger de to aktører nu finansielle partnere, som vil være med til at støtte genopbygning med grønnere materialer og metoder i det krigsramte land. Det fortæller Peter Vangsbo, der leder af Sustainability and Climate Services hos Arup:

– Opførslen af fælleshuset er første skridt på en lang rejse, og det skal bane vej for at få godkendt anvendelsen af fremtidens, modulbaserede byggematerialer af biomaterialer som halm og træ i Ukraine.

– Det er materialer, som det krigshærgede land har i enorme mængder, og derfor et oplagt alternativ til at bygge med beton.

20. juni inviterer Arkitekter Uden Grænser og ingeniørvirksomheden Arup interesserede til et informations- og partnerskabsevent i Ukrainehuset København.

Relateret indhold