Interessen for bæredygtige byggerier har været støt stigende de seneste år og ser ud til at nå nye højder i 2021. I hvert fald er rekordmange byggerier DGNB-præcertificeret og DGNB-certificeret hos Green Building Council Denmark. Det skriver Velfac i en pressemeddelelse.
Den stigende efterspørgsel på DGNB-certificering betyder blandt andet, at flere virksomheder sætter tid og kræfter af til at uddanne deres egne DGNB-konsulenter.
– Vi ser en stigende tendens til, at materialeproducenter og leverandører efterspørger mere uddannelse i bæredygtigt byggeri for at kunne tale mere specifikt ind i kravene til dokumentation til DGNB-certificering. Det er enormt positivt og en udvikling, vi glæder os meget over, fortæller Mette Qvist, direktør hos Green Building Council Denmark, der står bag ordningen DGNB samt uddannelsen i DGNB-systemet.
Velfac åbner vinduet
Vinduesproducenten Velfac er en af de virksomheder, som har valgt at uddanne deres egen in house DGNB-konsulent.
– For alle i værdikæden er der tid og dermed penge at spare, når der i projektets indledende fase skabes overblik og gennemsigtighed. Min fornemmeste opgave som intern DGNB-rådgiver hos Velfac er at bidrage til at optimere certificeringsforløbet, så det forløber smidigt og resulterer i vigtige tidsbesparelser, fortæller Pierre Marie, akustikrådgiver hos Velfac og nu også DGNB-konsulent.
Vinduesproducentens satsning høster ros hos Green Building Council Denmark.
– Når Velfac vælger at ansætte eller uddanne DGNB-konsulenter betyder det, at de får bedre forudsætninger for at bidrage til at øge de bæredygtige ambitioner på branchens vegne. Den form for front runners er der hårdt brug for, siger Mette Qvist.
Ved årsskiftet igangsatte vinduesproducenten en opdatering af DGNB-dokumentationen på samtlige produktserier, og det står klart for virksomheden, at de også fremover skal satse grønt for at følge tidens takter og være med til at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark.