I rammerne af den historiske Børssal i København modtog Stark Group revisorforeningen FSR – danske revisorers prestigefyldte CSR-pris blandt store danske unoterede virksomheder for sin bæredygtighedsrapport 2021. Dommerpanelet roser rapporten for transparent og pålideligt at afspejle, hvor Stark Group er i sit arbejde med bæredygtighed og i forhold til virksomhedens 2024-mål.
Rapporten formår ifølge panelet at koble virksomhedens risici og muligheder inden for miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG) sammen og redegøre for virksomhedens rolle i forhold til at sikre bæredygtighed i byggebranchen.
Virksomhedens bæredygtighedsambitioner står desuden klart frem med kobling til verdensmålene, og rapporten beskriver virksomhedens klimapåvirkning og målsætning frem mod 2050.
– I Stark Group er vores tilgang til bæredygtighed baseret på gennemsigtighed og dokumentation, og derfor er vi især stolte af denne anerkendelse. Vi har sat ambitiøse mål og bestræber os på at være ansvarlige og transparente omkring vores resultater, udfordringer og løsninger. Vi forsøger gennem vores bæredygtighedsrapport at kommunikere detaljeret data og måloversigter, samt jordnære cases om vores indvirkning på samfundet, siger adm. direktør Søren P. Olesen.
Stor kontinuerlig indsats
Stark Group har blandt flere andre bæredygtighedsmål en klar klimamålsætning om at være net zero i 2050. Klimaplanen indeholder en 42 % reduktion af CO2-emissioner fra egen drift (scope 1 og 2) inden 2030, samt en plan om aktivt at indkøbe 100 % vedvarende elektricitet og reducere sine samlede scope 3-emissioner med 12 % inden for samme tidsramme.
Stark Groups klimaplan er valideret og godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi).
– Vi ved at vejen til at opnå vores mål kræver strukturerede og veldokumenterede processer. Derfor er vi utrolig glade for at modtage denne pris, der er et produkt af en stor kontinuerlig indsats fra medarbejdere på tværs af hele koncernen, tilføjer Søren P. Olesen.
God praksis vinder indpas
Med CSR Prisen hylder FSR – danske revisorer de virksomheder, der kan være en stor inspiration for andre, og som allerede er godt i gang med arbejdet med deres bæredygtighedsrapportering.
I år blev 112 virksomheders rapporter vurderet til CSR-prisen. Heraf udpegede dommerpanelet otte virksomheder til at være med i finalefeltet. Blandt dem A. P. Møller-Mærsk, der modtog prisen i kategorien stor børsnoteret virksomhed – for niende gang. H.K.H. Kronprinsessen stod for at uddele priserne.
Revisorforeningens adm. direktør Lone Strøm siger
– Vi står i en brydningstid inden for rapportering om bæredygtighed, og det er tydeligt, at flere og flere virksomheder tager kvantespring i deres redegørelse for samfundsansvar og i brugen af ESG-nøgletal og mål. God praksis, som vi kender det fra finansiel rapportering, vinder indpas, og rapporteringen bliver mere ligeværdig og sidestillet, som der også lægges op til i kommende lovkrav og standarder fra EU.