5.000 m2 frasorteret træ binder Starks fortid og nutid sammen

Facaden på koncernens nye forretning i Næstved er inspireret af den nordiske mytologi og linker samtidig tilbage til virksomhedens gamle trælasthaller.
Foran hjørnet på en bygning med træfacader, går folk rundt i refleksveste og hjelme.
Træelementerne til facaden er leveret af Tamu, der er en arbejdsmarkedsuddannelse for 18-30-årige unge, som pga. personlige og sociale vanskeligheder ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet eller er under uddannelse.

På en mark i Næstved er forhandleren og distributøren af byggematerialer, Stark, ved at få opført en ny forretning, og snart vil facaden på den 9.500 m2 store bygning og tilhørende gård være beklædt med 5.000 m2 træ.

Bygningen er inspireret af den nordiske mytologi og får bl.a. en træfacade med over fire meter lange udhæng.

Læs også

Stark udvider forretningen med 7.000 m2 i Hørsholm

Amatech er totalentreprenør på byggeriet, mens Sweco er rådgivende ingeniør.

Dét, vi kommer fra

Jan Bo Petersen, trælastdirektør i Stark Næstved, fortæller her, hvorfor virksomheden har valgt at beklæde facaden med frasorteret træ fra produktionen hos træproducenten Superwood frem for en mere traditionel beton- og stålfacade.

Frasorteret træ er brædder, der ikke overholder de allerhøjeste kvalitetskrav på grund af udfaldne knaster, revner eller lignende:

– Ved at anvende andensorteringstræet giver vi en ressource, der ellers ville være gået til spilde, et nyt liv. Det havde været meget nemmere at sætte stålplader op i stedet, men ved at bruge alternative materialer belaster vi miljøet mindst muligt.

Læs også

Stark Danmark “meget tilfredse” – trods 6,8 pct. fald i omsætning

Han uddyber:

– Træ er tidens byggemateriale, fordi det kan lagre CO2. Samtidig linker træfacaden os historisk til det, vi kommer fra – de gamle trælasthaller. På den måde binder træet vores fortid og nutid sammen og endda med et flot æstetisk udtryk.

Stark Næstved holder rejsegilde for den nye forretning den 22. august.

Relateret indhold