Svanemærket
- Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden. Det er med til at fremme cirkulær økonomi, reducere klimabelastningen og er et redskab til at realisere FN’s 12. verdensmål: at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer.
Der er sket en markant vækst i antallet af svanemærkede byggerier i Norden på blot to år. Fremgangen kan fortsætte, hvis den økonomiske genrejsning efter corona-krisen sammentænkes med klimaindsatsen. Her byder Svanemærket sig til, og det har mange allerede spottet.
– Det er rigtig godt for miljø og klima, at flere og flere byggerier bliver certificeret med Svanemærket. Et svanemærket byggeri er blandt andet kendetegnet ved lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og -logbog samt god kvalitet via gennemgang af uvildig tredjepart, siger direktør i Miljømærkning Danmark Martin Fabiansen og gør sig til talsmand for, at mærket fremmer både cirkulær økonomi og reducerer klimabelastningen.
Pensionkæmper spejder efter svaner
Hos PKA har man et godt øje til Svanemærket, hvilket har sat sit præg på “The Hill” i Hillerød og Svanehusene i “IrmaByen” i Rødovre:
– Vi certificerer vores ejendomme som en del af PKA’s klimastrategi. Og Svanemærket tiltaler os, fordi forbrugere har et højt kendskab til mærket, og fordi det har en høj troværdighed. Det er med til at skabe attraktive ejendomme med meget høj beboertilfredshed og med gode afkast til medlemmerne, siger Peter Gravesen, porteføljemanager i PKA A/S.
Også hos pensionskassen AP Pension er Svanemærket en del af strategien:
– Vi har besluttet, at alt vores boligbyggeri skal være svanemærket. Og vi er stolte over, at vi med Kolding Sky netop nu er med til at opføre det første svanemærkede byggeri i Jylland, Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.