Digitalisering revolutionerer byggebranchen, lyder det igen og igen på BIM World Copenhagen

Data er nøglen! Den skandinaviske byggebranche samles i disse dage på BIM World Copenhagen for sammen at udforske de digitale muligheder i byggeriet.
Digitalisering er nøglen til en mere effektiv, gennemsigtig og bæredygtig byggebranche. D. 19.-20. september afholdes den første BIM World Copenhagen. Foto: Getty Images
Digitalisering er nøglen til en mere effektiv, gennemsigtig og bæredygtig byggebranche. D. 19.-20. september afholdes den første BIM World Copenhagen. Foto: Getty Images

Bygherreforeningen er der, Henning Larsen er repræsenteret, Teknologisk Institut, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, 3DCP Group er der, og Københavns Lufthavne har også sendt en mand. Fælles for dem er, at de sammen med andre, der ser en fordel i at digitalisere byggeriet yderligere, deltager som talere på Nordic Digital Construction | BIM World Copenhagen, der afholdes i København i disse dage.

For digitalisering er nøglen til en mere effektiv, gennemsigtig og bæredygtig byggebranche.

Det er baggrunden for, at Building Green har inviteret den skandinaviske byggebranche til den helt nye begivenhed BIM World Copenhagen, hvor de besøgende kan blive opdateret på de digitale fremskridt i branchen og dertil lære, hvordan man kan arbejde mere intelligent og digitalt gennem hele byggeprocessen.

BIM World Copenhagen vil med et festfyrværkeri af interessante talere fokusere på, hvordan branchen kan blive bedre til at omfavne de digitale muligheder og realisere det potentiale, som de digitale værktøjer og arbejdsprocesser repræsenterer.

Ved at samler et eksklusivt publikum fra hele branchen forventer arrangørerne en levende debat om, hvilke udfordringer der vil være mest relevante i de kommende år.

Det går ikke at snakke om digital omstilling i flere år, uden at vi rykker nogen steder. Aktører i byggebranchen bliver nødt til at tage aktion og få gjort noget ved det', lyder det fra Simon Ólafsson fra IKTech, der kan høres med indlægget 'Digitalisation and the Low Hanging Fruit' onsdag kl. 13.
‘Det går ikke at snakke om digital omstilling i flere år, uden at vi rykker nogen steder. Aktører i byggebranchen bliver nødt til at tage aktion og få gjort noget ved det’, lyder det fra Simon Ólafsson fra IKTech, der kan høres med indlægget ‘Digitalisation and the Low Hanging Fruit’ onsdag kl. 13.

Hårdt arbejde at få alle med på den digitale bølge

En af de mange oplægsholdere er Simon Ólafsson, founder af IKTech, der arbejder som BIM- og IKT- konsulent for både arkitekter, ingeniører, bygherre og producenter i byggebranchen. Han ser digital omstilling som hovedrolleindehaveren i at nedbringe byggeriets klimaaftryk, men han ser også mange udfordringer.

– Den største udfordring, som jeg ser det, er at byggebranchen er en af de mindst digitaliserede brancher. Det er svært at flytte på de gamle traditioner. Det er ikke nemt at tage kigget ind ad og erkende hvad det er, vi ikke gør godt nok og så få rettet op på det. Det er hårdt arbejde at få alle med på den digitale bølge, men det er noget, der har været i gang i længere tid, og det går bare meget langsomt, og det er en kæmpe udfordring, siger Simon Ólafsson, der kan opleves på scenen onsdag kl. 13.00.

Se hele programmet her.

Data er nøglen

Da ingen kan omstille byggeriet alene, har arrangørerne samlet partnerstøtte fra 30 virksomheder. En af partnerne er erhvervsklyngen We Build Denmark:

– Øget anvendelse af data og et bedre dataflow er en forudsætning for, at den grønne omstilling i byggeriet kan ske med den nødvendige fart, siger Jacob Lundgaard, director of digital innovation, We Build Denmark.

– Data er nøglen til at dokumentere CO2- og ressourceforbrug i bygningens levetid. Vi har brug for øget genbrug af data på tværs af værdikæder så der ikke skabes flere ens datasæt – det giver mere effektive samarbejder og kan øge produktiviteten. Dataopsamling kan hjælpe os med at genbruge erfaringer fra det ene byggeprojekt til det næste – og videre ind i driftsfasen. Endelig er digitale materialepas jo en forudsætning for at vi kommer i mål med de store ambitioner om cirkulær økonomi i byggeriet, tilføjer han.

Ud over We Build Denmark tæller partnerne:

Kommunernes Landsforening, Graphisoft Center Danmark, Proptech Denmark, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Teknologisk Institut, ConTech Lab, Bygherreforeningen, buildingSmart Danmark, Akademisk Arkitektforening, Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet, Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger, Videnscenter om Bygningers Klimapåvirkninger, Ejendom Danmark, DI Byggeri, Konstruktørforeningen, Henning Larsen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI, Bloxhub, DFM, Dansk Standard, Energi Forum Danmark, Dagens Byggeri, Autodesk Construction Cloud, NBS Nordic, One Click LCA, Prodikt, BIM objects, Acca Software, 12Build, Real-Time LCA.

Konferencen slutter onsdag med en diskussion i plenum med titlen ‘What have we learned, and where do we go from here?’. Herefter er der reception med mulighed for at netværke.

Relateret indhold