Usunde boligforhold skal indberettes

Arbejdstilsynet videregiver oplysninger om mistænkelige forhold uden for AT's ansvarsområde til andre myndigheder
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen understreger, at det er uacceptabelt, hvis udenlandske medarbejdere indlogeres under kummerlige forhold. Foto: Colourbox.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen understreger, at det er uacceptabelt, hvis udenlandske medarbejdere indlogeres under kummerlige forhold. Foto: Colourbox.

Strømmen af spørgsmål fra Jørgen Arbo-Bæhr (Ø) til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) om kravene til arbejdsgivere, der beskæftiger udenlandsk arbejdskraft, vil næsten ingen ende tage.

Senest har ministeren redegjort for Arbejdstilsynets retningslinjer med hensyn til at orientere andre myndigheder, når det konstateres, at udenlandske arbejdere er indlogeret under boligforhold, som er usunde – eksempelvis overnatning i kældre, på byggepladser, i brandfælder og i erhvervsejendomme.

Ministeren understreger, at det “er uacceptabelt, hvis udenlandske medarbejdere indlogeres under usunde eller

direkte farlige forhold”:

Til ansvar

– I de tilfælde, hvor der sker ulovlig indkvartering, skal bagmændene stilles til ansvar, svarer hun.

Ifølge Arbejdstilsynet videregives oplysninger til den relevante myndighed, hvis Arbejdstilsynet i forbindelse med tilsyn bliver opmærksom på forhold, der giver anledning til mistanke om overtrædelse af andre regler end dem, som Arbejdstilsynet fører tilsyn med. Det gælder blandt andet ulovlige ansættelsesforhold, tvangsarbejde og ringe indkvarteringsforhold.

I 2013 har Arbejdstilsynet 77 gange underrettet andre myndigheder om forhold, der kan give anledning til konkret mistanke om overtrædelser af andre regler, end dem som Arbejdstilsynet fører tilsyn med.

Relateret indhold