Udbredt DGNB-værktøj henter millioner

Cirka hvert tredje DGNB-projekt de seneste to år er blevet håndteret med Frame. Nu venter en opskalering af virksomheden bag.
- Med et endnu stærkere team og den nye kapital, er jeg overbevist om, at Frame kommer til at skabe endnu flere ringe i det bæredygtige vand, siger bestyrelsesformanden for Frame, Christian Honoré (tv). Hen har her selskab af Nicolas Kristoffersen, Jesper Ring og Anders Bang Olsen. Pressefoto.
- Med et endnu stærkere team og den nye kapital, er jeg overbevist om, at Frame kommer til at skabe endnu flere ringe i det bæredygtige vand, siger bestyrelsesformanden for Frame, Christian Honoré (tv). Hen har her selskab af Nicolas Kristoffersen, Jesper Ring og Anders Bang Olsen. Pressefoto.

Ønsket om fart på den grønne omstilling i byggeriet rykker nærmere for Saas startup’en Frame, der har sikret sig et kapitalindskud på 5,3 millioner kroner.

Frame, der er et digitalt redskab til ledelse af bæredygtigt byggeri, har trods sin unge alder allerede formået at sætte sit aftryk på bæredygtigheden inden for byggeriet i Danmark. I 2019 og 2020 blev cirka en tredjedel af alle DGNB-certificeringer håndteret ved hjælp af Frame.

– Vi har igennem længere tid haft tanken, at Frame skal skaleres og gøre en reel forskel for branchen. At det nu er lykkedes at få eksterne til at se samme potentiale og værdi, som vi har set i årevis, betyder rigtigt meget for os. Fundingen giver os mulighed for at komme tættere på den løsning, der reelt kan gøre byggebranchen grønnere og få flere til at arbejde effektivt med bæredygtighed, udtaler administrerende direktør og med-grundlægger Jesper Ring.

Flere mulige investorer

De 5,3 millioner kroner skal være med til at opbygge en stærk organisation, som er klar til skalering uden for landets grænser, og hjælpe Frame med at indgå i de rette strategiske og internationale partnerskaber.

Men trods den velafsluttede fundingrunde, så hviler Frame ikke på laurbærrene.

– Vi kigger allerede nu på næste runde, der bliver i starten af 2022. Vi har blandt andet pitchet til Startup Capital. Her var der flere, der syntes, at vi er en interessant case, slutter Jesper Ring.

Fundingrunden inkluderer Vækstfonden og to eksterne investorer, Anders Bang Olsen og Nicolas Kristoffersen, der begge har stor erfaring med startups. Anders Bang Olsen, der også bidrager med mange års erfaring fra byggebranchen, indgår i bestyrelsen af Frame. Nicolas Kristoffersen, der har mange års erfaring som IT-arkitekt, er udover investor også firmaets tekniske direktør.

Mulig game changer

Anders Bang Olsen har med sine investeringer hjulpet flere bæredygtige firmaer godt på vej. Af samme grund har han valgt at investere i Frame.

– Mine investeringer skal tale både til min hjerne og mit hjerte – og det gør Frame. Jeg tror, at Frame bliver en game changer, fordi man bliver tvunget til at overveje bæredygtighed fra starten og i hele sin kommunikation. Med Frame kan man bevare forskellige perspektiver i forhold til, hvordan den enkelte bygherre tænker bæredygtighed, siger han og tilføjer:

– Mange systemer forsøger at effektivisere bæredygtighedsprocesserne, men mig bekendt findes der ikke andre systemer, der gør noget så fluffy som bæredygtighed til noget konkret, som Frame gør. Frame tager fuglen fra taget ned i hånden. Når der skal arbejdes med bæredygtighed, er det vigtigt at have værktøjer, der giver et fælles sprog og gør det effektivt, målbart og konkret.

Medinvestor Nicolas Kristoffersen nikker genkendende til Anders Bang Olsens kommentar.

– Frame er en softwareløsning, der tager brugerne ved hånden, gør deres arbejde lettere, og hjælper dem med at leve op til bæredygtighedskravene.

Relateret indhold