Tre nomineret til pris for samfundsansvar

18 stærke kandidater til FBSA's Jubilæumspris for Samfundsansvar er nu indsnævret til tre finalister.
Enemærke & Petersens renovering af Rosenhøj-området i Aarhus er et forbilledligt eksempel på arbejdet med at få unge i socialt udsatte områder i arbejde. Derfor er entreprenøren en af de tre finalister til prisen. Arkivfoto.
Enemærke & Petersens renovering af Rosenhøj-området i Aarhus er et forbilledligt eksempel på arbejdet med at få unge i socialt udsatte områder i arbejde. Derfor er entreprenøren en af de tre finalister til prisen. Arkivfoto.

De tre finalister

  • Boss Ladies er udvalgt for sit stærke fokus på at gøre ligestilling til en god forretning i samarbejde med en række relevante aktører i byggeriet.
  • Helt konkret skabes der ligestilling i skurvognen, i uddannelsesvejledningen og på erhvervsuddannelser i hele Danmark.
  • Enemærke & Petersen er nomineret for sit store sociale engagement i at skabe bedre arbejdsvilkår og flere praktikpladser til unge og udsatte. Listen af sociale initiativer fra Enemærke og Petersen er lang, men virksomheden udmærker sig særligt i arbejdet med at få unge i socialt udsatte områder i arbejde.
  • Himmerland Boligforening har med en storstilet renovering for 1,4 mia. kr. understøttet af en række boligsociale indsatser opnået samskabelse mellem både det private, offentlige, foreningslivet og boligforening gennem aktive partnerskaber. Det har bl.a. resulteret i højere uddannelsesniveau og -parathed samt lavere kriminalitet blandt beboerne.

Juryen har udvalgt det endelige felt til Foreningen for Byggeriets Samfundsansvars (FBSA) Jubilæumspris. Tre inspirerende initiativer skal kæmpe om prisen, som uddeles i november.

Feltet består af ligestillingsinitiativet Boss Ladies, entreprenøren Enemærke og Petersen som viser nye veje for at få udsatte unge ind på arbejdsmarkedet, samt Himmerland Boligforening, som har forvandlet et udsat boligområde til en integreret bydel i Aalborg.

FBSA’s Jubilæumspris vil særligt hylde den organisation, virksomhed eller indsats, som via et stærkt samarbejde har skabt social bæredygtighed under selve byggeprocessen eller med inklusion som mål for det færdige byggeri. Indstillingerne er bedømt ud fra fire kriterier: grad af værdi for det omkringliggende samfund, forretningsmæssig værdi, nytænkning og samarbejde, samt kobling til FN’s verdensmål.

– De tre finalister rammer på hver sin måde plet i deres innovative tilgang, der viser, hvad byggeriet kan bidrage med på den sociale dagsorden, og som kan inspirere andre i branchen til at gå i samme retning. De arbejder med forskellige målgrupper og tilgange til samfundsansvar, men de går alle godt i tråd med vores fokus på social bæredygtighed og FN’s verdensmål i foreningen, siger formand for FBSA og for juryen, Palle Adamsen.

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar med støtte fra Realdania står bag prisen.

Relateret indhold