Tid til faglige refleksioner

Byggesocietetets landsformand benytter de fire dages folkemøde til inspiration, diskussion og eftertanke i en ellers travl hverdag.
Jeg bruger især folkemødet til at tilegne mig ny viden, få inspiration og til at reflektere over noget af det, jeg hører, siger Tony Christrup. Foto: Torben Jastram.
Jeg bruger især folkemødet til at tilegne mig ny viden, få inspiration og til at reflektere over noget af det, jeg hører, siger Tony Christrup. Foto: Torben Jastram.

Folkemødet kan mange ting, men især det faktum, at man er så tæt på beslutningstagerne i en afslappet atmosfære er noget helt enestående. Dermed er der mulighed for at diskutere nogle af de ting, som let bliver glemt derhjemme i de travle arbejdsdage.

– Jeg bruger især folkemødet til at tilegne mig ny viden, få inspiration og til at reflektere over noget af det, jeg hører. Byggebranchen derhjemme er måske ikke den mest reflekterende – ofte er vi lidt på bagkant, og det er i virkeligheden lidt ærgerligt, siger landsformand Tony Christrup til Dagens Byggeri, da vi møder ham lørdag på havnen i Allinge – lige midt i Folkemødets epicenter.

Markedsføring af Byggesocietetet

I løbet af de første par dages folkemøde har han lyttet til en lang række debatter om morgendagens udfordringer for bygge- og ejendomsbranchen.

– Det er vigtigt at give sig tid til refleksion. På den måde kan vi bedre komme på omgangshøjde og forkant med nye trends og tendenser. I stedet for først at tage tingene til os, når investorerne efterspørger dem – som det for eksempel skete med klima og bæredygtighed – så kan vi komme til dem med nye og gode idéer til fremtidens byggeri, siger han.

Landsformanden benytter naturligvis også tiden på folkemødet til netværk og til at fortælle om Byggesocietetets arbejde.

– Vi har nu over 1.500 medlemmer fra 600 forskellige virksomheder, så det er gået stærk de seneste par år. Men vi vil som interesseorganisation gerne tiltrække endnu flere og samle branchen, fortæller Tony Christrup.

Det almene har det svært

Han mener, at branchen generelt har det godt i øjeblikket. Men der er altid områder, hvor man som branche kan forsøge at skubbe lidt til politikernes beslutninger og de gældende regler.

– For eksempel har de almene boligselskaber det lidt svært nogle steder. De skal efterleve ganske omfattende regler, som betyder, at de nogle gange simpelthen ikke har råd til at bygge. Og sammensætter man det med at eksempelvis Københavns Kommune ofte kræver at der på 25 procent af et nyt område skal bygges alment, så har vi et problem. Ifølge Planloven har kommunerne ret til det. Men politikerne skal sikre ordentlige vilkår, så de private og de almene kan arbejde sammen, siger Tony Christrup til Dagens Byggeri.

Byggebranchen derhjemme er måske ikke den mest reflekterende – ofte er vi lidt på bagkant, og det er i virkeligheden lidt ærgerligt.

Relateret indhold