Tømrer- og Snedkerfirmaet Frede D. Nielsen er i gang med at montere to store byggeprojekter, der begge skal monteres medgør brug af Danflock-tag, der ikke har undertag. Projekterne ligger i henholdsvis Vestbjerg og Vodskov nord for Aalborg og omhandler 37 nybyggede rækkehuse og renoveringen af 217 lejeboliger i tæt/lav bebyggelse – sidstnævnte projekt har en værdi af 188 millioner kroner og omhandler blandt andet 20.000 kvm tagflade.
På begge byggerier har byggevirksomheden valgt at bruge B&C Danflock som tagløsning. Danflock-taget er karakteriseret ved ikke at have et undertag, og tagløsningen har i år været på markedet i 30 år.
Fordi der ikke først skal bruges tid på montering af et undertag, er det nemmere og hurtigere at oplægge B&C Danflock.
Jess Sørensen Tømrer, Tømrer- og Snedkerfirmaet Frede D. Nielsen
En af grundene, til at tømrerfirmaet har valgt Danflock-taget til de to projekter, er, at monteringstiden er lav.
– Fordi der ikke først skal bruges tid på montering af et undertag, er det nemmere og hurtigere at oplægge B&C Danflock, siger tømrer Jess Sørensen, der har mere end 20 års erfaring med tagløsningen.
Dansk tag
B&C Danflock er udviklet i Danmark og er ifølge virksomheden lagt på på titusindvis af danske huse. Betontagstenen er forsynet med en unik systemfuge, der bedst kan sammenlignes med det velcrobånd, som bruges til for eksempel overtøj. Når tagstenene er oplagt og bundet til lægterne, modvirker systemfugen indtrængen af slagregn og fygesne, samtidig med at eventuelle kondensdannelser indenfor drænes ud gennem de mange tusinde nylonfibre.
– Jeg har efterhånden oplagt en del tage med B&C Danflock, og jeg har aldrig oplevet, at der er trængt slagregn eller fygesne ind i konstruktionen. Der er en god og konstant ventilation af tagkonstruktionen, hvilket forhindrer fugt og andre mere alvorlige følgeskader som råd og skimmelsvamp. Desuden kan man i forbindelse med reparationer nemt få adgang til loftrummet udefra uden at skulle beskadige et undertag, siger Jess Sørensen.
Den store renoveringsopgave forventes afsluttet i maj 2018.