Social dumping bliver del af finanslovsforhandlinger

Dansk Folkeparti vil sikre, at den indsats, der blev indført under den tidligere regering, fortsætter de kommende år.
Social dumping er et reelt problem i den danske byggebranche, mener Dansk Folkeparti, som vil gøre området til en del af de kommende finanslovsforhandlinger. Arkivfoto.
Social dumping er et reelt problem i den danske byggebranche, mener Dansk Folkeparti, som vil gøre området til en del af de kommende finanslovsforhandlinger. Arkivfoto.

Når finansminister Claus Hjorth Frederiksen indkalder til forhandlinger om næste års finanslov, vil det være et krav fra Dansk Folkeparti, at der afsættes midler til en skærpet indsats mod social dumping. Kravet er at videreføre de økonomiske midler, som den tidligere regering afsatte til en øget indsats mod social dumping. Midler der med udgangen af i år ellers forsvinder fra budgettet.

Det fortæller partiets gruppeformand Peter Skaarup til Dagens Byggeri:

Social dumping bliver en del af finanslovsforhandlingerne.

Peter Skaarup gruppeformand i Dansk Folkeparti

– Social dumping bliver en del af finanslovsforhandlingerne. Vi er i en situation, hvor vi oplever, at dansk arbejdskraft på baggrund af globaliseringen og tilstrømningen af arbejdskraft udefra bliver underbudt. Det er ikke holdbart, at vi både har danskere på overførselsindkomster, og samtidig har importeret arbejdskraft til at tage sig af de opgaver, der kunne løses af danske borgere. Det undergraver den danske model, siger Peter Skaarup.

Koster på kvaliteten

Han vil især sætte kræfterne ind mod den illegale arbejdskraft i landet med henvisning til, at skal virksomhederne følge de danske arbejds- og lønvilkår, vil det være sværere at underbyde dansk arbejdskraft:

– Problemet er, at man kan komme fra lande, hvor lønniveauet både er meget lavere end i Danmark og samtidig kan hæve danske velfærdsydelser. Så risikerer vi på alle måder at stille den udenlandske arbejdskraft bedre end den danske. Desuden risikerer vi, at den udenlandske arbejdskraft ikke har leveret samme kvalitet som eksempelvis danske håndværkere, og så kan det føre til at blandt andet, at bygningsmassen forringes, slutter Peter Skaarup.

Relateret indhold