Det ligger sandsynligvis langt fra de fleste håndværkermestre at tænke på sig selv som sælgere, men det er faktisk, hvad Dansk Håndværk opfordrer sine medlemmer til at gøre her tre måneder før bortfaldet af BoligJobordningen, som vi kender den i dag.
Direktør Morten Frihagen opfordrer sine medlemmer til at gøre deres kunder opmærksomme på, at de risikerer at gå glip af et skattefradrag på måske 30.000 kroner, fordi håndværkerfradraget efter nytår ændres, så det kun dækker energiforbedrende tiltag:
Vores medlemmer bør derfor kontakte deres faste kunder og gøre dem opmærksomme på de nye regler.
Direktør Morten Frihagen Dansk Håndværk
– Dermed mister hr. og fru Hansen muligheden for at få de mange almindelige reparationer af villaen udført med fradrag. Vores medlemmer bør derfor kontakte deres faste kunder og gøre dem opmærksomme på de nye regler. Venter de, risikerer de at komme for sent, fordi erfaringerne viser os, at når ophøret af ordningen nærmer sig, er der ikke længere tid hos håndværksmestrene til at få alt arbejde udført, siger Morten Frihagen til Dagens Byggeri.
Først tilbud
Han slår fast, at der er grænser for, hvor meget overarbejde, en virksomhed kan påtage sig for at nå det hele i tide:
– Da håndværkerfradraget sidste år udløb, betød det, at håndværkere inden for alle fag allerede i begyndelsen af november måtte sig nej til yderligere opgaver. Normalt skal man have håndværkeren til at se på, hvad der skal laves og udarbejde et tilbud. Derfor skal boligejerne i gang i løbet af oktober, hvis de vil være sikre på, at det kan nås, inden skattefordelen forsvinder. Det er rigtig ærgerligt, hvis en håndværksmester må sige nej til yderligere opgaver af tidnød, siger Morten Frihagen og minder medlemsvirksomhederne om, at de selv skal bruge muligheden til at skaffe sig et mersalg.
Også sommerhuse
Morten Frihagen gør samtidig opmærksom på, at for mange håndværkere i yderområderne er det ekstra vigtigt at gøre en indsats for eksempelvis at fortælle, at håndværkefradraget også kan bruges til sommerhuse:
– Det kan godt være, at de fleste tænker på deres primære bolig, men så kan håndværkmesteren i sommerhusområderne gøre opmærksom på deres eksistens og måske sikre sig nogle flere opgaver. Det giver god mening, slutter Morten Frihagen.
Håndværkerfradraget er på 15.000 kroner for hver voksen person i husstanden – altså 30.000 kroner for et par, og er der hjemmeboende voksne børn, kan de hver især bidrage til fradraget med yderligere 15.000 kroner.