Blandt de kommende studerende har rigtig mange i år ingeniørdrømme. I alt har 2.538 ansøgere DTU’s civilbachelor- og diplomingeniøruddannelser som deres første prioritet.
Sammenholdt med 2.294 ansøgere i 2014 giver det en stigning på 11 procent flere end sidste år.
Samtidig er det høje antal ansøgere vigtigt i en tid, hvor den teknologiske udvikling accelererer hver eneste dag, og virkelig har stor betydning i vores hverdag.
Dekan Martin Vigild Bacheloruddannelserne på DTU
– Vi er meget glade for alle de mange ansøgere, og ser det som et udtryk for, at de unge ikke er i tvivl om potentialet i at uddanne sig til ingeniører på DTU – både for at få et sjovt og udviklende studieliv og en fremtidig karriere. Samtidig er det høje antal ansøgere vigtigt i en tid, hvor den teknologiske udvikling accelererer hver eneste dag, og virkelig har stor betydning i vores hverdag. Det gør ingeniørerne efterspurgt i stadig flere brancher og sammenhænge, og derfor er det ikke kun glædeligt, men også nødvendigt, at antallet af ansøgere til DTU, og på landsplan, stiger igen i år, siger Martin Vigild, der er dekan for bacheloruddannelserne på DTU.
Blandt andet viser en ny prognose udarbejdet af Ingeniørforeningen og Dansk Industri, at vi i Danmark kommer til at mangle omkring 13.500 ingeniører i 2025.
Stigning over hele linjen
Diplomingeniøruddannelsen på DTU har i år modtaget 1.172 første prioritetsansøgninger mod 976 sidste år. Det giver en stigning på 20 procent. Imens er antallet af første prioritetsansøgninger til civilingeniørbacheloruddannelsen steget med fire procent fra 1.318 i 2014 til 1.366 i år.
De tre mest søgte civilbacheloruddannelsesretninger er Medicin og Teknologi, Teknisk Biomedicin samt Softwareteknologi, mens det for diplomingeniøruddannelsesretningerne er Byggeri og Infrastruktur, Softwareteknologi samt Bygningsdesign.
Den 30. juli får alle ansøgere svar på, om de har fået deres ønske opfyldt, og dermed kan begynde på DTU mandag den 31. august.