I 2022 fortsætter vækstrejsen, og den landsdækkende totalentreprenør glædes over resultatet.
– Der er mange grunde til det gode resultat – en stor tillid fra vores kunder, et stærkt og engageret medarbejderteam, der har ydet en ekstraordinær god indsats og et konstant fokus på optimering af vores viden og processer. Vi har i 2021 etableret en Teknik & Design enhed, så vi kan sætte ekstra kræfter ind i projekteringsprocessen og dermed skabe værdi for vores kunder. Vi ønsker at tage ansvar for byggerierne helt fra starten og kan med vores team tilbyde kvalificeret rådgivning til både ejendomsbesiddere og bygherrer, siger CEO Carsten Raundahl, Raundahl & Moesby, og tilføjer:
– Vi har år for år skabt solide resultater, men haft en konservativ udbyttepolitik. Det har blandt andet betydet, at vi i 2021 har kunnet indgå aftale om egenfinansiering af byggerier under opførelse. Den finansielle robusthed, vi har opnået, har i 2021 givet os styrke til at finansiere byggerier under opførelse og giver dermed adgang til opgaver, vi ikke har haft før.
Markante byggerier og bæredygtighedstiltag
I 2021 har Raundahl & Moesby påbegyndt nogle markante byggerier, som har bidraget til det gode resultat:
Der opføres et 19.000 m2 stort erhvervsbyggeri på Europaplads i Aarhus, et nyt firmadomicil for Danish Crown i Randers på 13.200 m2 og et boligprojekt for Balder Danmark i Espergærde på 31.930 m2, som har fået navnet ‘Triumph byen’.
Alle byggerierne skal DGNB Guld-certificeres, ligesom at Danish Crown firmadomicilet skal DGNB Hjerte-certificeres. Certificeringerne falder i tråd med Raundahl & Moesbys store satsning på viden om bæredygtighed.
– Vi ønsker at være en seriøs samarbejdspartner og rådgiver for vores kunder inden for bæredygtighed. Derfor har vi i 2021 taget nogle markante tiltag. Vi har fået udfærdiget et klimaregnskab, så vi nøjagtigt ved, hvor meget CO2 vores byggerier udleder helt fra råstofudvinding over selve byggeriet til ejendommens fulde levetid. Det giver os en detaljeret viden om de største klimagevinster og -syndere, siger Carsten Raundahl og fortsætter:
– Vi har desuden i det forgangne år etableret et samarbejde om biodiversitet med Aarhus Universitet og ansat en forsker med speciale inden for området. Hun hjælper os med at finde løsninger, der understøtter biodiversiteten i vores projekter, og vi har allerede gjort os de første erfaringer inden for området. Som det jo ofte viser sig, kan biodiversitet, æstetisk og anlægsøkonomisk sagtens gå op i en højere enhed, blot man griber emnet rigtigt an fra starten.