Oppositionen vil genindføre afgifterne på pvc og ftalater

De afgiftslettelser på pvc og ftalater, som VLAK-regerinegn indførte med den sidste erhvervspakke, skal rulles tilbage, hvis det står til oppositionen.
Foto: Socialdemokratiet.
Foto: Socialdemokratiet.

Selv om det vakte glæde hos brancheorganisationen Plastindustrien og PVC Informationsrådet, at regeringen sænker afgifterne på pvc og ftalater, vil oppositionen rulle ændringerne tilbage. Det skriver Information.

Der er bred enighed i oppositionen om, at afgifterne skal afskaffes. Socialdemokraternes gruppeleder, Dan Jørgensen, kalder det en soleklar beslutning.

– Pvc og ftalater er kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer, som vi for alt i verden gerne vil have væk fra hverdagen. Så det er soleklart, at vi vil rulle det tilbage, hvis vi får magten efter næste folketingsvalg. At gøre noget, som er så skadeligt for vores miljø og børns sundhed for at give en så lille lettelse til erhvervslivet hænger slet ikke sammen, siger Dan Jørgensen til Information.

Også blandt de andre partier i oppositionen, er der enighed om at genindføre afgifterne. Enhedslistens miljøordfører, Maria Gjerding, kalder beslutningen om at fjerne afgifterne tudetosset, imens Alternativets Christian Poll mener, at brugen af pvc ikke bare skal mindskes, men helt fjernes.

Omdiskuterede afgifter

Blandt andet PVC Informationsrådet var tidligere ude med rosende ord om afgiftssænkelserne, som også har modtaget støtte fra Dansk Byggeri og Dansk Industri. I en pressemeddelelse støttede direktør i PVC Informationsrådet, Ole Grøndahl Hansen regeringen.

– PVC har gennem de seneste 15 år gennemgået en markant udvikling henimod bæredygtighed. Afgifterne har ikke påvirket salget, da samfundet efterspørger materialets særlige egenskaber, skriver Ole Grøndahl Hansen

Også i brancheorganisationen Plastindustrien vækkede nyheden glæde. Det fortalte Thomas Drustrup, der er administrerende direktør i Plastindustrien, i samme pressemeddelelse.

– Vi er godt tilfredse med udfaldet af de politiske forhandlinger, da beregninger fra Skatteministeriet tidligere har vist, at forholdet mellem afgiftsprovenuets størrelse og de administrative byrder for erhvervslivet ikke hænger særligt godt sammen.

Relateret indhold