Ny landsformand: Byggesocietetet skal fortsætte den sunde udvikling

Ole Schrøder har kastet sig over formandsopgaven med en blanding af ildhu og ydmyghed.
Torsdag eftermiddag blev Ole Schrøder under landsmødet valgt som ny landsformand for Byggesocietetet. Foto: Torben Jastram.
Torsdag eftermiddag blev Ole Schrøder under landsmødet valgt som ny landsformand for Byggesocietetet. Foto: Torben Jastram.

Om Byggesocietetet

  • – Netværks- og interesseorganisation
  • – Stiftet 1937
  • – Landsformand: Ole Schrøder, Tredje Natur
  • – Ca. 1.600 medlemmer
  • – 12 fagudvalg
  • – 25 BS Grupper
  • – Ansvarlig for den danske stand under MIPIM

KØBENHAVN: Der er gået mindre end 18 timer siden valghandlingen fandt sted under Landsmødet, da Dagens Byggeri sætter Ole Schrøder stævne. Derfor er den nye landsformand naturligt nok forsigtig med at komme med alt for bombastiske udmeldinger om strategi og retning for Byggesocietetets fremtid.

– Heldigvis arver jeg en organisation i særdeles god form med omkring 1.600 tilfredse medlemmer. Det kan jeg takker min forgænger og sekretariatet for. Så for mig gælder det i første omgang om at komme ind under huden på de mange udvalg og grupper under Byggesocietetet for at få en bedre føling med det seriøse arbejde, der foregår her, fortæller Ole Schrøder til Dagens Byggeri.

Skal favne hele branchen

Han har været medlem af Byggesocietetet i snart 13 år – og gennem stort set hele perioden har han været med i Københavnsudvalget, der er et af de 12 fagudvalg under foreningen.

– Den største udfordring her i begyndelsen bliver nok, at jeg skal øve mig i at tale på vegne af hele branchen, og ikke kun i forhold til min egen arkitektbaggrund, siger han.

Ole Schrøder er 46 år gammel og dermed kun godt halvt så gammel som den hæderkronede forening fra 1937, han nu er blevet landsformand for. Samtidig kommer han fra rådgiversiden, som jo slet ikke var med i foreningen gennem de første mange år.

Ny formand til nye strømninger

Den ny formand er opvokset i Sønderborg, hvor han blev uddannet tømrer. Siden flyttede Ole Schrøder til København for at tage uddannelsen som arkitekt, hvorefter han blandt andet har arbejdet for BIG.

I 2012 stiftede han sammen med en kollega rådgivervirksomheden Tredje Natur, der i øjeblikket blandt andet er underrådgivere for Cowi med det store Lynetteholm-projekt. Tredje Natur skal være med til at sikre mod havvandsstigninger, så man kan beskytte arkitektoniske værdier og kulturarv.

– Tredje Natur er ikke en traditionel arkitektvirksomhed. Vi har fra begyndelsen forsøgt at se ind bag om de store linjer i samfundet, og vi har haft et massivt bæredygtigt fokus hele vejen. Så på den måde har jeg en faglighed, der passer godt ind i de nye strømninger i samfundet – og dermed i Byggesocietetet, forklarer Ole Schrøder.

Vi skal fastholde

Både i forhold til igangværende opgaver og fremtidige udfordringer skal Byggesocietetet spille en rolle, mener den ny formand.

– Under Tony Christrups ledelse har organisationen for alvor formået at tilkæmpe sig en plads ved bordet, når der diskuteres politik, som har med byggebranchen at gøre. For eksempel i forhold til den aktuelle kommuneplandiskussion i København. Det vigtigste er at bevare sagligheden og det høje kvalitetsniveau i vores arbejde, og det vil jeg sammen med sekretariatet, fagudvalgene og netværksgrupperne gøre mit bedste for at fastholde, siger han.

Forening for hele Danmark

I de kommende måneder vil Ole Schrøder prioritere besøg ved arrangementer hos Byggesocietetets lokalafdelinger.

– Selvom halvdelen af medlemmerne hører til i København, så er der altså stadig cirka 800 medlemmer spredt rundt i landet, og jeg ser det som en vigtig opgave at komme ud og få den rette føling med resten af landet, siger han til Dagens Byggeri.

Selvom halvdelen af medlemmerne hører til i København, så er der altså stadig cirka 800 medlemmer spredt rundt i landet …

Relateret indhold