Nrep bygger friplejehjem på stribe – to mere på vej

Udvikleren Nrep har med succes kastet sig over at bygge friplejehjem. Det seneste år er to plejehjem sat i drift - yderligere tre vil stå færdige i 2023, og det sjette friplejehjem er under projektering.
Første spadestik til Helene Mariehjemmet i Helsinge (fra venstre): Rikke Ulslev Degn, Head of Development and Construction på NREP's Care-område. Malene Størup, direktør for Mariehjemmene. Borgmester Bent Hansen (V), Gribskov Kommune. Foto: NREP
Første spadestik til Helene Mariehjemmet i Helsinge (fra venstre): Rikke Ulslev Degn, Head of Development and Construction på Nreps Care-område. Malene Størup, direktør for Mariehjemmene. Borgmester Bent Hansen (V), Gribskov Kommune. Foto: Nrep

Danmark får flere og flere ældre. Demografien taler sit tydelige sprog og stiller krav til langt flere faciliteter, der indrettes efter de behov, der følger med en aldrende befolkning.

Det har fået udvikleren Nrep til at satse på at bygge friplejehjem. Og dem er der stor efterspørgsel på.

Nrep har foreløbigt seks friplejehjem i sin portefølje. De to er i drift (Holte og Odense). Tre er under opførelse og forventes klar til indflytning i 2023 (Greve, Sorø og Helsinge).

Projektering og lokalplanproces er påbegyndt for det sidste friplejehjem med integreret daginstitution (Kolding).

– Vi bygger plejehjem, hvor vi selv og vores pårørende ville elske at bo. Vi søger de attraktive lokaliteter, og vi tænker nyt ved bl.a. at kombinere plejehjem med private daginstitutioner – i Kolding som en integreret del af plejehjemmet til liv og glæde for både små og ældre, siger Rikke Ulslev Degn, der er Head of Development and Construction på Nreps Care-område.

Spadestik i Helsinge og Sorø

Der er netop taget spadestik på Helene Mariehjemmet i Helsinge:

– Det glæder mig, at vi får et nyt plejehjem, for vi får brug for flere plejehjemsboliger i Gribskov. Og med et privatbygget og senere privatdrevet friplejehjem øger vi borgernes frihed til at vælge, sagde borgmester Bent Hansen (V) markeringen af opstarten på byggeriet.

Tidligere på måneden blev der taget første spadestik til den selvejende institution Magdalene Mariehjemmet i Sorø. Det opføres på en udstykning fra den historiske Rørstensgården syd for Sorø.

Borgmester Gert Jørgensen (K) sagde i den forbindelse:

– Jeg er glad for, at vi kan give borgerne i Sorø Kommune endnu en valgmulighed, når behovet for en plejebolig må opstå. Og så endda i et bæredygtigt DGNB Guld-certificeret byggeri med et meget lavt CO2-aftryk. Institutionen forventes at tilføre over 60 arbejdspladser, og træfacaderne vil spille godt sammen med det gamle egetræ, der bevares, som er et kendetegn for Rørstensgården.

Brug for 16.000 plejehjemspladser inden for 10 år

Kigger man på fremskrivninger for befolkningsudviklingen, så vil befolkningsgruppen på 80+ vokse med ca. 160.000 i løbet af det kommende årti. Af dem forventes 10 % at få brug for en plejehjemsplads. Men det kan den aktuelle kapacitet langt fra imødekomme.

– Der er et enormt behov for både større kapacitet og plejehjem med trygge og hjemlige rammer. Vi er klar til at skalere op og bidrage til at imødekomme dette. Vi bygger nyt, og vi kigger også efter eksisterende plejehjem, hvor vi vil kunne gøre en positiv forskel som bygningsejer i samarbejde med vores friplejehjemsoperatør, forklarer Rikke Ulslev Degn.

NREP arbejder bl.a. tæt sammen med Mariehjemmene. En plejehjemsoperatør, som satser på at sætte mennesket i centrum og skabe hjemlige rammer og nærvær.

– De nye friplejehjem vil være kendetegnet vores bærende værdi om at skabe hjem for de mennesker, der vælger at bo hos os, siger direktør for Mariehjemmene, Malene Størup.

Mariehjemmene bliver operatør på de to friplejehjem i Helsinge og Sorø og er det allerede på Nreps friplejehjem i Odense.

Bæredygtige plejehjem

Projekterne i Sorø og Helsinge DGNB Guld-certificeres. Andre bæredygtighedsinitiativer omfatter: bæredygtig beton med FutureCEM, genbrugsstål, bæredygtige loftsplader, ladestandere til elbiler, reduktion af kabler i byggeriet ved brug af trådløs velfærdsteknologi

Der planlægges også efter en effektiv bygningsudformning for at reducere mængden af materialer, samt at ca. 50% af bygningernes fremtidige elforbrug dækkes af egenproduktion fra solceller på taget af plejehjemmene.

Nrep er i tæt dialog med en række kommuner om nye muligheder for at bygge friplejehjem.

Relateret indhold