Nøgletal
- Nettoomsætning (i tusinder): 781.428 (2020) og 750.315 (2019)
- Resultat (i tusinder): 57.273 (2020) og 53.210 (2019) Egenkapital (i tusinder): 123.416 (2020) og 127.857 (2019)
- Overskudsgrad: 7,3 procent (2020) og 7,1 procent (2019)
- Egenkapitalens forrentning: 33,4 procent (2020) og 34,9 procent (2019)
Vækst på såvel bund- som toplinje, vækst i medarbejderstaben på seks procent og en forrentning af egenkapitalen på 33,4 procent.
Det er nogle af de nøgletal som den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe kan præsentere i deres årsregnskab tirsdag. Konklusionen er, at man kommer styrket ud af 2020.
– Vi har opnået et godt årsresultat, og det er i allerhøjeste grad på grund af vores medarbejdere, der har udvist stor fleksibilitet og omstillingsevne. Jeg vil også gerne takke vores kunder og samarbejdspartnere for godt samarbejde på distancen, udtaler Christian Listov-Saabye, CEOi Moe.
Udvikling og ekspansion i Norden
Sammen med det franske konglomerat Artelia er Moe i fuld gang med at lægge skinnerne til den fortsatte udvikling i Norden. Et stort skridt blev taget i efteråret 2020, hvor den norske ingeniørvirksomhed Olav Olsen blev en del af Artelia og Business Unit Nordics, som Moe står i spidsen for.
Olav Olsen er stærkt repræsenteret i Norge og har projekter i både ind- og udland, hvor de arbejder med design af beton-og stålkonstruktioner til byggeri, infrastruktur- og off-shoreprojekter.
Moe vandt for nyligt et omfattende Bus Rapid Transit (BRT) projekt i Island sammen med Team Framtiðarlina bestående af Moe, Artelia, Gottlieb Paludan Architects og de islandske rådgivervirksomhederHNIT og YRKI.
Teamet skal designe Reykjavik regionens offentlige infrastruktur med ambitionen om at skabe et af verdens mest bæredygtige offentlige transportsystemer.
De mange projekter og stærke samarbejder, vi på et år har i gang sammen med Artelia, bekræfter til fulde vores strategi og ambitioner for fortsat vækst og udvikling i Norden, siger Christian Listov-Saabye.
Sundhed og grønne løsninger
Sundhed og bæredygtighedstemaerne har været kendetegnende for 2020. Moe har blandt andet haft travlt med at rådgive Region Hovedstaden i forbindelse med COVID-19 testcentre, der skulleetableres på kort tid.
Der er også lagt mange timer i at skabe Danmarks sundeste boliger i UN17 Village, der bliver et vartegn i Ørestad i København med tårnhøje ambitioner og visioner inden for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.
Moe har desuden de seneste år arbejdet med at skabe innovative løsninger inden for sundt byggeri blandt andet DGNB Hjerte projektet, et fortsat stort fokus på træbyggeri, men også på udvikling af værktøjer til at synliggøre projektets miljøpåvirkning.
– I forbindelse med DTUs nye forskningsfacilitet “Climate Challenge Laboratory” har Moe udviklet et banebrydende dataværktøj, der visualiserer bygningens CO2-regnskab undervejs i projekteringen,således at bæredygtighed bliver et beslutningsparameter på samme niveau som tid og penge. I 2021 vil vi fortsætte vores arbejde med bæredygtighed og innovative digitale løsninger, som er fremtiden, siger Christian Listov-Saabye.