Danbox producerer bygninger i moduler, som kan sættes sammen løbende, som behovet opstår. Eller fjernes igen, hvis man på et tidspunkt ikke har samme behov som tidligere.
Det første hus kan udvides med et modul, når der kommer børn, og den del kan sælges igen, når ungerne flytter hjemmefra. Hvis vi skal flytte til en anden by, kan huset tages med og stilles op på et nyt fundament.
Fordelen er, at de bygges indendørs. Det regner ikke ned i isolering og alle de andre problemer, der kan opstå på en almindelig byggeplads.
Ejer Torben Veise Sandholm Danbox
Danbox udvider nu. Firmaet overtog ved nytår et tidligere øldepot i Holstebro og har omdannet det til 1500 kvadratmeter store produktionslokaler. Her er foreløbig fem tømrere lige nu i gang med to huse, der skal til Randers og Vejle. De skal også bygge sommerhuse, mandskabsbygninger og udvidelser til eksisterende huse.
Danbox har hovedsæde i Langå i Østjylland, hvor produktionen af huse hidtil har været en lille niche. Nu er den skilt ud geografisk og skal udvikles til et betydeligt forretningsområde.
Det er tanken hos ejerne af Danbox, 48-årige Torben Veise Sandholm og 37-årige Jimmi Breiner Hansen. De mødtes i en skolebestyrelse i Holstebro og overtog i 2016 i fællesskab virksomheden Danbox i Langå. Her fremstilles der især pavilloner til grise og heste og plastprodukter til landbrug og industri. Medarbejdertallet i Langå er fordoblet, siden de nye ejere kom til.
Færre problemer
Skelettet til de nye huse bygges i træ. Mange dele er i vedligeholdelsesfrie materialer. Der kan sættes solceller på taget.
Direktør Torben Veise Sandholm fortæller, at husene kan sælges til konkurrencedygtige priser i forhold til traditionelt byggeri.
– Fordelen er, at de bygges indendørs. Det regner ikke ned i isolering og alle de andre problemer, der kan opstå på en almindelig byggeplads, siger Torben Veise Sandholm.
Han har en fortid på Egholm Maskiner i Lemvig – i dag Nilfisk. Jimmi Breiner Hansen har boet i Frankrig, men også arbejdet på staldinventarfabrikken Jyden i Bur, vest for Holstebro.
– Vi har vores familier i Holstebro og befinder os godt i byen. Derfor kører vi frem og tilbage til Langå og holder vores interne møder med hinanden i bilen. Men med husbyggeriet har vi nu også en station i Holstebro, hvor vi kan arbejde nogle af dagene, siger Jimmi Breiner Hansen.