Skal man tro meningsmålingerne, ser det ud til, at der efter det kommende folketingsvalg kommer en ny regering under Lars Løkke Rasmussens (V) ledelse.
Men hvordan vil byggesektoren så kunne mærke, at en ny regering er kommet til magten? Det spurgte Dagens Byggeri Lars Løkke Rasmussen om ved Dansk Byggeris Årsdag onsdag i København:
Det går bedre for de store byggevirksomheder – og bedre for virksomheder i Københavnsområdet og Østjylland – men kommer man ud i landet, kniber det gevaldigt.
Lars Løkke Rasmussen Partileder, Venstre
– Helt konkret vil vi genindføre BoligJobordningen med tilbagevirkende kraft. Det vil den del af byggesektoren, som stadig er i krise, have fordel af. Det går bedre for de store byggevirksomheder – og bedre for virksomheder i Københavnsområdet og Østjylland – men kommer man ud i landet, kniber det gevaldigt, og der vil en genindførelse af BoligJobordningen være mærkbar, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagens Byggeri.
To gange årligt
Samtidig lover han at gøre det generelt lettere at drive virksomhed, herunder ved at sikre, at Danmark ikke overimplementeret EU-lovgivning og dermed svækker danske virksomheders konkurrenceevne:
– Vi skal ikke gøre livet sværere for os selv end nødvendigt, og derfor vil ny lovgivning på erhvervsområdet kun blive gennemført to gange årligt. Sidst, men ikke mindst, skal det bedre kunne betale sig at arbejde og dermed sikre en større arbejdsstyrke til rådighed for arbejdsmarkedet, sagde han videre.
Gentag ikke fejlen
Venstre er i øvrigt opmærksom på problemerne omkring social dumping, og Lars Løkke Rasmussen understreger, at det skal bekæmpes:
– Heldigvis har vi en byggebranche, der selv er optaget af at løse problemerne. Vi skal sørge for, at problemerne med social dumping ved metrobyggeriet ikke gentager sig ved andre offentlige byggerier som eksempelvis Femernforbindelsen. BoligJobordningen er i øvrigt også på dette område en del af løsningen, idet det så bedre kan betale sig for boligejerne at gøre brug af etablerede danske firmaer og trække udgifterne fra end at tage billige og lidt tvivlsomme tilbud med underbetalt udenlandsk arbejdskraft, siger Lars Løkke Rasmussen, der ikke i første omgang vil udvide BoligJobordningen for i år, men vil lade højere beløb indgå i drøftelserne om næste års finanslov. Samtidig vil han lade etablering af bredbånd i udkantsområder indgå i de fradragsmuligheder, der er indbefattet i BoligJobordningen.