Kender planloven som sin egen bukselomme – nu skifter han job

Efter 15 år i Randers Kommune træder Alex Weinreich ind som direktør i Randers Arkitekten, hvor han bl.a. skal bruge sin store viden om ledelse, planloven og lokalplanlægning.
Alex Weinreich (tv.) nåede kun at være uden job i ganske kort tid, før han landede jobbet som direktør i Brian Andersens arkitektvirksomhed Randers Arkitekten. Foto: Morten Degn
Alex Weinreich (tv.) nåede kun at være uden job i ganske kort tid, før han landede jobbet som direktør i Brian Andersens arkitektvirksomhed Randers Arkitekten. Foto: Morten Degn

De har samarbejdet gennem flere år – men på hver sin side af bordet. Brian Andersen som arkitekt og indehaver af Randers Arkitekten og Alex Weinreich som chef for Erhverv og Bosætning i Randers Kommune, hvor han har arbejdet i 15 år – de seneste tre år med fokus på det lokale erhvervsliv.

Nu skal de sidde på samme side af bordet, når Alex Weinreich pr. 1. december tiltræder som direktør i arkitektvirksomheden. Her skal han – ud over det ledelses- og administrative ansvar på tegnestuen – sammen med Brian Andersen stå i spidsen for projekter, hvor landbrugsjord omdannes til enten færdige boligprojekter eller erhvervsprojekter.

– Gennem de seneste år har vi arbejdet strategisk med at hjælpe lodsejere med udvikling af bar mark til enten bolig- eller erhvervsprojekter. Alex tilfører specialistviden til vores kompetencer på dette område, således vi in house kan komme 360 grader rundt om projekterne til gavn for bygherrer, siger Brian Andersen og tilføjer:

Læs også: Kompetent kvalitetsråd skal sikre holdbar arkitektur i Flodbyen

– Jeg glæder mig til at få en wing man, der er specialist i bosætning og udførende i kommunal sagsbehandling. En, der kender planloven, lokalplanlægning og dispensationsmuligheder i alle detaljer.

Kan fortsat være med til at udvikle Randers

Alex Weinreich er i høj grad en kendt person i Randers indenfor byggebranchen, og kommer naturligvis til at drage stor fordel af sin lange karriere i Randers Kommune og sin viden om, hvordan branchen og processer fungerer:

– Jeg kommer med alle mine gode relationer og mit store netværk af samarbejdspartnere og kan supplere Brian, så vi sammen kan udvikle projekter til at lykkes. Jeg ser min nye rolle som en fantastisk mulighed til at koncentrere mig fuldt og helt om fast ejendom og fortsat at være med til at udvikle Randers.

Dybt forankret i den lokale historie

Randers Arkitekten er specialiseret i arbejdet med genealogisk arkitektur. En arbejdsmetode, hvor tegnestuens arkitekter og ingeniører med respekt for byers og områders historie lader sig inspirere til at skabe ny arkitektur med afsæt i fortidens historie.

Læs også: Ingeniører rykker ind i gammelt æggepakkeri

Dette dog uden at begrænse fremtidige muligheder for bæredygtighed, biodiversitet og ansvarlighed. Herunder arbejder Randers Arkitekten målrettet med FN’s 17 Verdensmål, hvilket kastede Randers Kommunes Erhvervspris af sig i 2021.

– For at kunne udvikle Randers, skal man kende Randers. Randers skal udvikles gennem arkitektur og byudvikling af randrusianere til randrusianere. Og udviklingen skal være dybt forankret i vores lokale historie, siger Brian Andersen, der har stået i spidsen for tegnestuen i mere end 10 år.

Han er nu mere end klar til at give det ledende ansvar for tegnestuens 11 ansatte videre til Alex Weinreich:

– I bund og grund er jeg arkitekt og en kreativ person med hovedet fuld af store ideer og nye projekter. Derfor ser jeg frem til, at Alex her på tegnestuen gør det, han er allerbedst til. Nemlig at lede os til nye og spændende projekter, skabe og sikre langsigtede partnerskaber og sørge for flow og udvikling på tegnestuen. Så gør jeg det, jeg allerhelst vil og er bedst til – og griber skitseblokken. Sammen kan og skal vi videreudvikle Randers.

Relateret indhold